NIEUWSiFi

iFi micro iDSD Signature: compacte draagbare DA-converter


Sinan Kökbugur | 09 oktober 2020 | Fotografie Fabrikant | iFi

Het Britse audiomerk iFi heeft de micro iDSD Signature aangekondigd, een compacte draagbare maar hoogwaardige DA-converter. De ingbouwde accu geeft tot twaalf uur muziekplezier, afhankelijk van de impedantie van de aangesloten hoofdtelefoon en de gewenste prestatiemodus. In de loop van deze maand zou hij op de markt moeten komen.

iFi micro iDSD Signature

De nieuwe iFi micro iDSD Signature van het in Groot-Brittannië gevestigde iFi heeft een Space Blue afwerking en wordt aangedreven door een ingebouwde oplaadbare batterij. Vanwege de batterijvoeding krijgen de analoge en digitale schakelingen van de micro iDSD Signature een schone en stabiele gelijkstroom, vrij van lichtnetverontreiniging.

De iFi micro iDSD Signature heeft twee Burr-Brown DAC-cjips aan boord in een wat de fabrikant noemt 'interleaved’ configuratie. “De digitale engine heeft vier differentiële signalen, d.w.z. twee per kanaal. Het resultaat is een lagere ruisvloer, betere kanaalscheiding en fijnere muzikale details en microdynamiek." De iFi micro iDSD Signature kan signaal verwerken tot resoluties van PCM 768, DSD 512, 2xDXD en MQA. En dat geschiedt allemaal native zodat zowel PCM als DSD bit-perfect worden verwerkt.

Jitter wordt effeetief onderdrukt door iFi’s GMT (Global Master Timing) femto-precisie klok en een geheugenbuffer. De gebruiker kan digitale filters naar wens wijzigen met de firmware op de website van de fabrikant.

Met het uitgangsvermogen van 4,1 Watt kan de iFi micro iDSD Signature vrijwel iedere hoofdtelefoon op de markt aansturen. De fabrikant heeft naar eigen zeggen uitsluitend kwaliteitscomponenten gebruikt. De gebruiker kan uit drie versterkingmodi kiezen. Afgezien van normaal is er standje “Turbo” voor hongerige hoofdtelefoons en standje “Eco” voor hooggevoelige in-ears en/of om de batterij te sparen.

Muzieksignaal komt binnen via e USB type-A ingang of de S/PDIF-aansluiting (elektrisch via 3,5 millimeter cinch of optisch via de meegeleverde adapter. Analoog signaal komt naar buiten via een paartje cinch-aansluitingen of via de 6,35 millimeter jackplug of de 4,4 millimeter Pentaconn aansluiting op de voorzijde.

De iFi micro iDSD Signature weegt 295 gram en heeft een accu met een capaciteit van 4.800 mAh aan boord. Opladen gaat via een USB-C kabel.

iFi micro iDSD Signature: prijs en leveringsinformatie

Naar verluidt zal de iFi micro iDSD Signature in de loop van deze maand op de markt komen voor een prijs van net geen 700 euro.

EDITORS' CHOICE