NIEUWSNaim Audio

Naim geeft nieuwe Control4 Media-driver uit

Het Britse Naim Audio heeft onlangs een nieuwe Control4 Media-driver uitgebracht. Er is extra functionaliteit toegevoegd aan de Naim Control4 Media-driver, waardoor Custom Install (CI) -professionals nog meer manieren krijgen om Naim's muziekstreaming-luidsprekers en systemen te integreren.

Control4 is een platform dat het mogelijk maakt om allerlei daarvoor geschikte apparaten in huis met elkaar te verbinden. Home entertainment componenten kunnen van verschillende fabrikanten zijn en via Control4 met elkaar samenwerken. De Control4-driver werkt met alle producten van Naim Audio op basis van Naim’s unieke, nieuwste generatie muziekstreamingplatform zoals te vinden in de Mu-so en Mu-so Qb tweede generatie draadloze luidsprekers, Uniti Atom, Uniti Star en Uniti Nova streaming-systemen en ND5 XS 2-, NDX 2- en ND555 muziekstreaming-spelers. Andere Naim-producten, waaronder de Uniti Core-muziekserver, kunnen ook worden geïntegreerd, waardoor muziekcollecties in bitperfect kwaliteit kunnen worden geript en opgeslagen voor weergave via thuisinstallaties.

De driver verbindt het Naim-product met een Control4-processor via een netwerkverbinding, waardoor er geen speciale bekabeling nodig is. Zowel een bekabelde als een draadloze verbinding kunnen worden gebruikt, maar Naim adviseert een bekabelde verbinding voor optimale prestaties.

De Naim Control4-driver biedt twee besturingsmethoden voor een Naim-streamingproduct. De eerste is als een mediadriver, waarmee de gebruiker door muziekservices kan bladeren en deze kan afspelen. De tweede is als traditionele Zone Driver, dat het schakelen tussen bronnen, volumeregeling en andere functies mogelijk maakt. Een installateur kan een van beide of beide gebruiken in een systeem, waardoor hij het Naim-product op de meest geschikte manier voor elke installatie kan integreren. AirPlay 2, ingebouwde Chromecast en Spotify Connect-functies blijven normaal werken en de Naim-app en individuele productafstandsbedieningen kunnen ook worden gebruikt.

Naim Control4 Driver: kort overzicht functies

Zone Driver

  • Zone Power Control
  • Zone volumeregeling (inclusief dempen)
  • Bronselectie

Mediastuurprogramma:

  • Internetradiobrowser
  • Bladeren door streaming-services Qobuz en Tidal
  • Bladeren door gebruikersfavorieten Qobuz- en Tidal
  • Informatief “Speelt Nu”-scherm voor alle streaming bronnen
  • Browser voor inhoud van UPnP servers
  • De streamingmediabrowser gebruikt de taalinstelling van de Naim-streamer
  • Snellere media browse ervaring

Meer weten? Kijk dan op de website van Naim Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE