NIEUWSArcam

Arcam PA410: vierkanaals eindversterker

Het Britse audiomerk Arcam heeft de PA410 aangekondigd, een vierkanaals klasse AB eindversterker. De PA410 is onderdeel van de HDA-productlijn en is dus opgetrokken in dezelfde stijl als bijvoorbeeld de SA30. De PA410 is volgens Arcam de perfecte aanvulling van een home cinema opstelling.

Arcam PA410

De nieuwe PA410 is de nieuwste toevoeging aan de HDA-productlijn van Arcam. De PA410 heeft vier klasse AB eindtrappen aan boord en biedt volgens de fabrikant flexibiliteit en kracht zonder in te leveren op controle. “Met de beste componenten in zijn klasse, waaronder een ringkerntransformator, een akoestisch gedempt chassis, parallel geschakelde transistoruitgangstrappen en uitzonderlijk lage vervormingsniveaus, beheersen de eindtrappen van de Arcam PA410 de reproductie van muziek met al zijn originaliteit en detail voor een ongeëvenaarde niveau van geluidskwaliteit en helderheid,” aldus Arcam.

In vierkanaals modus levert de PA410 70 Watt per kanaal aan vier Ohm of 50 Watt per kanaal aan acht Ohm. In tweekanaals modus levert het apparaat 90 Watt per kanaal aan vier Ohm, of 60 Watt per kanaal aan acht Ohm. Arcam geeft een harmonische vervorming op van 0,003 procent bij tachtig procent van het vermogen (acht Ohm, één kHz). Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz (+/- 0,05 dB). Het A-gewogen ruisniveau is 105 dB.

“De PA410 vertegenwoordigt een nieuwe grens op het gebied van home-entertainment en levert alle elementen van Arcam-engineering die u kent en waar u van houdt, met meer flexibiliteit en kracht dan ooit tevoren.” zo zegt Nick Clarke, Senior Director, Global Engineering Luxury Audio. “Bij Aracm zijn we altijd toegewijd geweest aan baanbrekende producten van hoge kwaliteit die gemaakt zijn om lang mee te gaan en de PA410 HDA-versterker is daarop geen uitzondering. Arcam ontwerpt home cinema-elektronica om muziek weer te geven op dezelfde standaard als de allerbeste stereo-apparaten”, voegt Nick Clarke toe. “De technische knowhow en het detail dat in meer dan 40 jaar is vergaard, zit in alle Arcam-ontwerpen en het verschil in geluidskwaliteit is duidelijk herkenbaar.”

Arcam PA410: prijs en leveringsinformatie

De Arcam PA410 heeft een adviesprijs van net geen 1.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE