NIEUWSiEar Tilburg

Private (en coronaproof) dining in de high-end (C)inema van restaurant C

Redactie Hifi.nl | 18 september 2020

Waar is de tijd gebleven, van toen alles nog 'normaal' was en je onbevangen mee kon schreeuwen bij het concert van je favoriete band, kon dansen op de nieuwste tracks van je favoriete dj, of met je vrienden naar de bios kon om de nieuwste Tarantino te bekijken…? We zijn er inmiddels wat gewend aan geraakt dat dergelijke uitjes even een stuk lastiger zijn, of helemaal niet kunnen, en met de - overigens broodnodige - nieuwe maatregelen van de persconferentie van vanavond zal dat waarschijnlijk niet veranderen. Gelukkig zijn er initiatieven zoals (C)inema, de private bioscoop van Restaurant C. 

Vanuit een concept van Restaurant C. heeft MediaconnectionPR de samenwerking met iEar' en KEF gelegd en is er op locatie  Boven C, de private dining zaal van het restaurant in de Amsterdamse Wibautstraat – een installatie geplaatst, waar 'bioscoopgangers' op een unieke culinaire ervaring kunnen worden getrakteerd.

Als kers op de taart is er ook nog het Coppola wijnarrangement, complementair bij een viergangenmenu tijdens klassieker The Godfather. Of een bijzonder rumcocktailmenu, te nuttigen bij de concertregistratie Havana Moon Live in Cuba van The Rolling Stones. Want we zeggen bioscoopgangers, maar muziekliefhebbers zijn net zo welkom. Bovendien is het mogelijk om een eigen concept te maken, gericht op film, muziek, eten en drinken.  

(C)inema, de private bioscoop van restaurant C

Boven C is een sfeervolle ruimte die voorheen drie à vier dagen per week geboekt werd door bedrijven voor bijvoorbeeld vergaderingen, presentaties, lunch en diner. Nu we ons zeker ook voor zakelijke uitjes een stuk minder buiten de deur begeven is Restaurant C een unieke samenwerking gestart met hifi-partner iEar'.

Ze staken de koppen bij elkaar en creeërden een privébioscoop voor maximaal 20 personen, waar je netjes op anderhalve meter afstand kunt genieten van je favoriete film of concert met de geluidskwaliteit van audiopartner KEF. Waar je tot voor kort de ruimte had om thuis op gepaste afstand je vrienden en familie te ontmoeten is het dringende advies immers om niet met meer dan 6 personen in een thuissituatie te verkeren. De private cinema in de Wibautstraat is te boeken om samen met een groep vrienden je favoriete film te bekijken of het concert van je leven opnieuw te beleven. Uiteraard onder genot van de lekkerste bites en/of gerechten uit het restaurant.

Lunch, borrel, diner en late night: er zijn diverse arrangementen en shifts te boeken. (C)inema is een ‘on demand’ concept. Jij geeft op wat je wenst te bekijken en Restaurant C koopt de rechten (indien beschikbaar) en verzorgt de gehele avond. Heb je keuzestress? Dan zijn er ook de ‘house favorites’, inclusief passend arrangement. Aretha Franklin of Dire Straits? U vraagt, zij draaien. 

Audio en video

Uiteraard zijn we benieuwd naar de culinaire mogelijkheden, maar HIFI.NL zou HIFI.NL niet zijn als we niet even in zouden zoomen op de hardware. We zijn daarom zelf maar eens even in de hoofdstad gaan kijken, voor een lekker arrangementje met enkele collega's.

Wat we aantroffen was een stevig surround systeem dat je niet zomaar ergens anders zal vinden. Ja, de KEF Blade kennen we, en de Blade Two uiteraard ook. Daarnaast hebben we in het voorbije jaar meer dan uitgebreid kennisgemaakt met de jongste generatie van de R-Serie, middels reviews van de KEF R3, R5R5 met Hegel H90, én R11. Maar heb je wel eens een combinatie van R's, een Reference Center en twee Blade-frontkanalen gehoord..? De aansturing wordt verzorgd door krachtpatsers van Denon, de blu-rayspeler is van Panasonic, terwijl een Optoma het plaatje af mag maken.

Kijk voor meer informatie op de website – c.amsterdam – of ga rechtstreeks naar de arrangementen.


EDITORS' CHOICE