NIEUWS

For The Record groeit mee met je vinylcollectie


Sinan Kökbugur | 18 september 2020 | Fotografie Fabrikant

Hoe bewaar je een platencollectie op een handige en toegankelijk manier? Het is verbazingwekkend moeilijk om een geschikt meubel te vinden voor een platencollectie. Verzamelaars zijn al snel aangewezen op Ikea. Wil je iets bijzonders, dan zijn er niet veel opties. Het Nederlandse vinylmeubel For The Record is een modulair en inventief ontwerp dat een levenslang meegaat, hoe groot je collectie ook wordt. 

For The Record: een kast die meegroeit met de platenverzameling

De nieuwe kast is bedacht door Marlein Parlevliet en Tessa Pals van het Utrechtse bedrijf Swordfish & Friend. Zij zijn naast vinylverzamelaars ook ondernemers in de vinylmarkt en zochten naar een oplossing voor wat zij noemen “Het Kallax probleem”: een peperdure kast op maat of de Zweedse eenheidsworst. In samenwerking met designer Jeroen van Leur van Spitsberg is dit inventieve vinylmeubel ontwikkeld.

De For The Record vinylkast groeit mee met de collectie. Als de kast te klein wordt omdat de collectie groeit, kan er een nieuwe losse laag worden bijgeplaatst. Zo hoeft er nooit meer een totaal nieuwe kast aangeschaft te worden en kan de kast levenslang mee. De kast heeft tabjes om de collectie perfect te categoriseren. Dit wordt nog makkelijker gemaakt door de meegeleverde stickers met muziekgenres en de letters van het alfabet.

De kast is gemaakt van berkenhouten planken en verticale aluminium panelen voor een ijzersterke, maar toch licht ogende constructie. De verticale panelen zijn naar keuze wit of donkerblauw uitgevoerd. De klant kan ook kiezen uit twee verschillende breedtes: 103 of 150 centimeter.

De kast komt volgens de makers op een goed moment: de verkoop van vinyl zit al jaren in de lift en maakt tijdens de huidige pandemie een nog grotere groei door. Van live muziek kunnen we de komende tijd helaas naar het zich laat aanzien nauwelijks genieten, van een vinylcollectie in een mooie kast gelukkig nog wel.

For The Record: prijzen en leveringsinformatie

For The Record wordt uitsluitend aangeboden op www.fortherecord.eu. Om een zo hoog mogelijke kwaliteit voor de best mogelijke prijs te kunnen waarborgen komt de kast direct van de maker. De kast is te bewonderen tijdens de Design route GLUE in Amsterdam op 18, 19 en 20 september in Unobvious, Hannie Dankbaarpassage 8, of in de showroom op NDSM-Plein 129, 1033 WC Amsterdam.

Meer weten? Kijk dan op de website van For The Record.

EDITORS' CHOICE