NIEUWSQ Acoustics

Q Acoustics lanceert Q Active 200 en Q Active 400

De Engelse luidsprekerfabrikant Q Acoustics heeft een tweetal actieve luidsprekers gelanceerd. De nieuwe Q Active 200 is een monitormodel, waar ook passende stands bij geleverd kunnen worden, en de Q Active 400 is een vloerstaander. Beide modellen kunnen in witte of zwarte uitvoering worden geleverd. Q Acoustics heeft ook de Q Active Control Hub ontwikkeld om de nieuwe actieve luidsprekers draadloos van muzieksignaal te kunnen voorzien. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

Q Acoustics Q Active 200 en Q Active 400: functies

Het Britse Q Acoustics stelt dat de nieuwe actieve luidsprekers zo ongeveer volledig opnieuw zijn ontworpen met toepassing van de nieuwste inzichten als het gaat om fysieke constructie en de toepassing van elektrotechnische inzichten. De nieuwe luidsprekers hebben dezelfde functionaliteit en verschillen alleen in afmetingen. De vloerstaande Q Active 400 gaat natuurlijk wat dieper in het laag.

De Q Active’s kunnen muzieksignaal ontvangen via bluetooth 4.1 Apple AirPlay 2, Spotify Connect en UPnP. Ze zijn ook Roon ready. De Control Hub is leverbaar in twee varianten, d.w.z. voorzien van Google Chromecast of Amazon Alexa. In beide gevallen wordt Apple Siri ondersteund. De gangbare streamingdiensten worden ook ondersteund. De Control Hub biedt ook de mogelijkheid om bedrade analoge of digitale bronnen aan te sluiten en zendt het signaal draadloos met een resolutie van 24-bit/96 kHz naar de luidsprekers. Een IR-afstandbediening is in het leveringspakket inbegrepen.

Q Acoustics heeft ook multiroom vaardigheid ingebouwd. Maximaal drie paar Q Active’s kunnen in een multiroom-configuratie worden opgenomen.

Q Acoustics Q Active 200 en Q Active 400: drivers en versterkers

De Q Active 200 is voorzien van drie drivers die ieder worden aangedreven door een eigen versterker. Het totale versterkervermogen is 280 Watt. De Q Active 400 heeft een extra woofer en dus vier drivers aan boord. Met totaal 440 Watt vermogen is de Q Active 400 ook een stuk krachtiger.

Beide modellen zijn voorzien van een tweetal zogenaamde Balanced Mode Radiators (BMR) met een diameter van 58 millimeter. Dit zorgt voor de fabrikant voor een hele brede afstraalhoek en een veel ruimtere sweetspot in vergelijking met traditionele drivers.

De woofer heeft een diameter van 114 millimeter. De baspoort zit aan de zijkant waardoor plaatsing van de luidsprekers gemakkelijk zou zijn. De linker- en rechterluidspreker hebben een gespiegelde asymmetrische frontplaat. Met een knopje op de achterkant kan de gebruiker bepalen welke luidspreker zal worden ingezet voor links en welke voor rechts. Drivers aan de binnenkant of drivers aan de buitenkant? De keus is aan de gebruiker.

Q Acoustics Active 200 en Active 400: prijzen en leveringsinformatie

De Q Active 200, matwit of matzwart, komt samen met de Q FS75 stands als eerste op de markt, eind deze maand. De Control Hub komt dan met Google Home. Een set Active 200 kost 1.999 euro inclusief Hub, stands zijn optioneel 450 euro per paar. De lancering van de Q Active 400, matwit en matzwart, staat gepland voor medio januari 2021. De Amazon Alexa Control Hub zal vanaf halverwege februari 2021 geleverd kunnen worden. We zijn nog in afwachting van prijsinformatie voor de Benelux.

MERK

EDITORS' CHOICE