NIEUWSIn-akustik

In-Akustik lanceert Direct to Tape Mastertapes voor spoelenrecorders

In het predigitale tijdperk werd muziek analoog opgenomen en afgemasterd op bandrecorders. Van alle analoge apparaten heeft de spoelenrecorder of bandrecorder de hoogste geluidskwaliteit. Nu heeft de audiofiel de tapemachine herontdekt, maar het is nog altijd een uitdaging om voorbespeelde tapes van hoge kwaliteit te krijgen. Vier compilaties van het Duitse audiofiele label In-Akustik zijn nu ook op tape beschikbaar.

In-Akustik: Direct to Tape Mastertapes

Welkom in de wereld van de “In-Akustik Reference Sound Edition”. Deze master tape-selectie is samengesteld met liefde voor muzikaal detail, aldus de uitgever. Als nieuw high-definition masteringproces zorgt RESO mastering voor aanzienlijke akoestische verbeteringen op het gebied van transparantie, dynamiek, basweergave en dieptegradatie: de muziek krijgt meer sfeer en emotie. De tapes worden via zorgvuldig afgestelde en onderhouden studio tape-machines van het type Studer A 80 (38 cm/s) en Telefunken M 15/21 (19 cm/s) rechtstreeks van de originele master naar het professionele tapetype “Recording The Masters SM 468” overgebracht. Elke tape wordt rechtstreeks en individueel gekopieerd/geproduceerd zonder omwegen: haute couture voor de oren in echte masterkwaliteit.

Elke band wordt rechtstreeks opgenomen en bewaakt gedurende de gehele duur van de opname. Alle banden worden nauwkeurig afgeregeld op niveau 0 dB, zelfs als de VU-meters op de afspeelmachine van de klant een oversturing zouden aangeven. De banden werden opgenomen met een speciale opnamekoptechnologie waardoor bijzonder hoge niveaus absoluut vervormingsvrij zijn. Voor de overgrote meerderheid van bandrecorders betekent dit dat de In-Akustik mastertapes signaal-ruisverhoudingen bereiken die de luisteraar nooit zou kunnen bereiken met zijn eigen bandrecorder, aldus In-Akustik.

De versie met 19 cm/sec is voorzien van een “blauw-witte” aanlooptape. De 38 cm/s-versie heeft een “rood-witte” aanlooptape. De levering van de versie met 38 cm/s omvat twee volle metalen haspels met NAB-bevestiging en een lege haspel. De 19 cm / seconde versie bestaat uit één volle metalen haspel plus een lege haspel. Alle haspels hebben een diameter van 26 centimeter.

De koper kan momenteel kiezen uit vier titels: 1. Great Cover Versions, 2. Great Voices Vol. 1, 3. Great Voices Vol. 2, en ten slotte, 4. Great Women of Song. Elke titel kost 329 euro.

Meer weten? Kijk dan op de website van In-Akustik.

MERK

EDITORS' CHOICE