NIEUWSTechnics

Technics Ottava SC-C70MK2: alles-in-één muzieksysteem

Het Japanse Technics heeft vandaag de nieuwe Premium Class Ottava SC-C70MK2 onthuld, een alles-in-één muziekspeler die volgens de fabrikant goed geluid zou moeten combineren met moderne snufjes en een prettige bediening. Technics heeft dit model gecreëerd door de geluidskwaliteit, functies en het design van zijn voorganger, het compacte SC-C70 all-in-one muzieksysteem, verder te verfijnen.

Technics Ottava SC-C70MK2

De nieuwe SC-C70MK2 van Technics heeft luidsprekers aan boord en is uitrust met een speciaal ontwikkelde woofer met een diameter van acht centimeter dome-tweeter van twee centimeter. De nieuwe tweeter is gecombineerd met een akoestische lens waarvan de vorm is geoptimaliseerd voor het produceren van een breder geluid. Net als zijn voorganger heeft de SC-C70MK2 een 2.1-kanaals luidsprekersysteem met een subwoofer van twaalf centimeter. Het luidsprekersysteem wordt aangedreven door drie JENO Engine-units, die ook in de originele digitale versterker van Technics worden toegepast. Het is bijna niet voor te stellen dat een systeem dat zo compact is zo'n vol geluid weet te produceren, aldus de fabrikant.

De SC-C70MK2 is verder uitgerust met Space Tune. Deze functie stemt de geluidskwaliteit af op de plek waar het systeem wordt geïnstalleerd. Verder heeft het systeem een ingebouwde microfoon, waardoor Space Tune Auto, dat volledig automatisch het geluid optimaal balanceert, kan worden gebruikt. De SC-C70MK2 ondersteunt een breed scala aan muziekbronnen, waaronder cd's en radio, maar ook streamingservices zoals Chromecast Built-in, Airplay 2 en Deezer.

Technics heeft zich naar eigen zeggen de moeite getroost om een aantrekkelijke behuizing te maken. De SC-C70MK2 heeft een aluminium bovenpaneel, een grille met lamellen aan de voorkant en een unieke handmatig te bedienen cd-lade. Het hoogwaardige design is kenmerkend voor Technics. Naast het zilverkleurige model is er ook een volledig zwarte versie van de SC-C70MK2 verkrijgbaar.

De SC-C70MK2 produceert een zuiver geluid van hoge kwaliteit, biedt fantastische functionaliteit en heeft een aantrekkelijk design dat in elk interieur op zijn plaats is. Het all-in-one muzieksysteem zal gebruikers die optimaal van muziek willen genieten zeker bevallen, aldus de persverklaring.

Technics Ottava SC-C70MK2: LAPC

De luidsprekerimpedantie wijzigt met elke frequentie en is van invloed op de vermogensversterker. De technologie die dit effect versterkt is het LAPC adaptief optimalisatiealgoritme voor luidsprekerimpedantie dat ook wordt toegepast in de Reference Class versterkers. De frequentiekenmerken van de versterker amplitude en fase worden afgevlakt terwijl de drie versterkercircuits zijn verbonden met de subwoofer, tweeter en woofer om de ideale impulsrespons te realiseren.

Technics Ottava SC-C70MK2: dubbel voedingscircuit

Standaard voedingssystemen maken gebruik van één transformator om de versterker en digitale circuits van stroom te voorzien. Dit betekent dat wanneer zich schommelingen voordoen in de belasting of als er sprake is van ruis in een circuit, de andere circuits hier ook hinder van ondervinden en de geluidskwaliteit afneemt. Dit voedingssysteem heeft onafhankelijk geïnstalleerde schakelende voedingscircuits voor de versterker en de andere circuits, waardoor onderlinge interferentie wordt geëlimineerd en de afname van de geluidskwaliteit als gevolg van ruis of schommelingen in de stroomvoorziening wordt beperkt. Bovendien maakt een indeling met speciale transformator- en versterkercircuits een zo kort mogelijke verbinding mogelijk om de ruis verder te verminderen.

Technics Ottava SC-C70MK2: Space Tune? Wat is dat?

De SC-C70MK2 biedt Space Tune Auto waarmee met één druk op de knop een optimaal gebalanceerd geluid wordt verkregen. Deze functie meet testtonen die wordt afgespeeld via een in de SC-C70MK2 ingebouwde microfoon om de afstand tot muren en het effect van weerkaatsingen te analyseren. Vervolgens optimaliseert deze functie het geluidsveld automatisch. Daarnaast kent de functie Space Tune drie handige voorkeuzes (Free, Near the Wall en Near the Corner). En met de Technics Audio Center-app kan de geluidskwaliteit nauwkeurig worden afgestemd op de luisterpositie.

Technics Ottava SC-C70MK2: muziekcontent en connectiviteit

De functie Chromecast Built-in ondersteunt een groot aantal verschillende streamingservices die eenvoudig vanaf een smartphone-app kunnen worden afgespeeld. Omdat de data rechtstreeks naar de hoofdunit worden gestreamd, vermindert de geluidskwaliteit niet en kan de gebruiker kiezen uit een gevarieerd muziekaanbod.

Als een apparaat met ingebouwde Google Assistent is aangesloten op hetzelfde netwerk, kan de Google Assistent worden gebruikt om de muziekweergave en andere functies van de Ottava SC-C70MK2 te bedienen. Heeft de gebruiker geen smartphone bij de hand, of heeft hij zijn handen vol, dan kan er muziek worden afgespeeld via stembesturing.

Door een aantal luidsprekers met Google Chromecast Built-in te gebruiken, kunnen muziekstreamingservices in verschillende ruimtes worden afgespeeld. Of er kan in verschillende kamers andere muziek worden afgespeeld, mits de Google Home app is geïnstalleerd.

Wordt de Technics Audio Center-app gebruikt en heeft de gebruiker meer Technics-apparaten die compatibel zijn met de app, dan is het mogelijk om naar andere muziekbronnen in meerdere kamers te luisteren.

Naast cd's en radio is dit model ook compatibel met Chromecast Built-in en ondersteunt het een groot aantal muziekstreamingservices. Bovendien is de SC-70MK2 compatibel met Spotify Connect, Deezer en Internetradio. Verder is hij compatibel met AirPlay 2, Bluetooth Wi-Fi, netwerkweergave, USB-geheugenweergave en analoge/optische input. Met één apparaat kan men dus genieten van verschillende geluidsbronnen. De UI van onze app voor iOS/Androidsmartphones, de Technics Audio Center-app, heeft een nieuw design, waardoor hij nu nog gebruiksvriendelijker is.

Technics Ottava SC-C70MK2: favoriete functie vastleggen

Op de hoofdunit kunnen tot negen voorkeuzes worden ingesteld, zoals favoriete online radiostations, een Spotify-afspeellijst en nummers vanaf USB. Het luisteren naar favoriete muziek is hierdoor ook mogelijk zonder een app te openen.

Technics Ottava SC-C70MK2: prijs en leveringsinformatie

De SC-C70MK2 is straks leverbaar in zilverkleurige en zwarte uitvoering. We zijn nog in afwachting van prijs en leveringsinformatie.


EDITORS' CHOICE