NIEUWSAudiovector

Audiovector kondigt R 6-productlijn aan

Sinan Kökbugur | 31 augustus 2020 | Fotografie Fabrikant | Audiovector | Importeur: Top HiFi

“Sinds 1979 hebben we onze Audiovector-luidsprekers ontworpen, ontwikkeld en met de hand gemaakt in Kopenhagen, Denemarken, en vandaag kunnen we eindelijk de lancering van de nieuwe Audiovector R 6-serie aankondigen, een serie luidsprekers gebaseerd op een mix van evolutie en gloednieuwe uitvindingen. Alles waarvan we geloven dat een paar high-end luidsprekers zou moeten kunnen leveren: snelheid, dynamiek en helderheid,” aldus de wervende tekst van de Deense luidsprekerbouwer. In de loop van de komende maand zouden de luidsprekers op de markt moeten komen.

Audiovector R 6

De Deense fabrikant is nog wat spaarzaam met informatie, maar de nieuwe productlijn, die straks drie leden krijgt, heeft bestaande en nieuwe techniek van Audiovector aan boord.

Het Audiovector Freedom Grounding-concept is een echt origineel concept van Audiovector. De vervorming veroorzaakt door de magnesium manden van de drivers wordt weggeleid via een apart aardingscircuit. Dit verbetert volgens de bouwers de weergave van hoge tonen, verlaagt de ruisvloer en vergroot de beelddiepte en focus. Het Freedom Grounding-concept is volgens de fabrikant weer een stap dichter bij perfectie.

Om het realisme en de 3D-prestaties nog verder te verbeteren, gebruikt de nieuwe R 6 Arreté nu een naar achteren gerichte midrange-driver met een diameter van drie inch en een eigen speciale crossover. De technologie met een naar achteren gerichte driver is geïnspireerd op de referentiemodellen R 11 en R 8 Arreté. De constructie verzorgt volgens de ontwerpers een perfect gedoseerd middenbereik.

Alle R 6-modellen zijn voorzien van een nieuw bassysteem. Alle modellen gebruiken een isobaar samengesteld bassysteem om dieper te gaan en nauwkeuriger te zijn.

“We gebruiken een met de hand gebouwde 6,5 "interne woofer en 8" externe woofer en het systeem ademt door een perfect afgestemde basreflex aan de voorkant van de luidspreker,” aldus Audiovector.

Audiovector R 6: prijzen en leveringsinformatie

Audiovector R 6 Arreté: 28.000 euro per paar
Audiovector R 6 Avantgarde: 20.000 euro per paar
Audiovector R 6 Signature: 14.750 euro per paar een paar

MERK

EDITORS' CHOICE