REVIEWOneForAll

Review: One For All WM7471 - Universele Tripod TV-stand

SAMENVATTING

De One For All WM7471 is een originele en mooi uitgevoerde universele tv-stand. Hij wordt geleverd met alle nodige schroeven en andere kleine onderdelen en is eenvoudig te monteren. Een schroevendraaier en dertig minuten geduld is alles wat je nodig hebt. De tv roteert vloeiend rond de centrale as, en de opstelling is stabiel. Wat voorzichtigheid blijft wel geboden bij de grotere maten (al kan je dat oplossen met de stalen zekeringskabel) en het kabelbeheer mocht iets strakker.

PLUSPUNTEN

  • Mooi design
  • Eenvoudige montage
  • Geschikt voor ruime selectie tv’s
  • Kan 360° draaien
  • Soundbarbeugel bijgeleverd

MINPUNTEN

  • Kabelbeheer is te beperkt
  • Voorzichtigheid geboden met grootste tv-maten

Het tv-meubel zint je niet meer en een muurbeugel zie je niet zitten. Je zoekt een meer artistieke manier om de tv een plaats in de woonkamer te geven. Deze universele tv-stand van One For All lijkt een interessante kandidaat.

Het pakket waarin de tv-stand toekomt, is verrassend compact. Maar uiteraard is er nog wat montage vereist. Zodra de hele doos uitgepakt is, ligt de tafel vol onderdelen inclusief twee plastic zakken met schroeven, bouten, moeren, afstandshouders enzovoort.

Geen paniek, je hebt ze niet allemaal nodig. De meeste bouten zijn voorzien om te passen op de verschillende VESA standaarden die een tv kan gebruiken. De tv-stand is compatibel met de volgende VESA versies: 200x100, 200x200, 300x200, 300x300, 400x200, 400x300, 400x400. Een duidelijke montagehandleiding zit ook in de doos.

Stap 1: de stand

De stand monteren is de eenvoud zelf. Je schroeft de voeten in de centrale staaf, wel even opletten dat je de kortste staaf in de achterste positie schroeft. De poten zitten stevig vast. Vervolgens moet je de kraag die de tv zal dragen op de vereiste hoogte vastschroeven.

Dat gebeurt met twee inbus-schroeven, draai ze echt goed vast. Deze kraag draagt het volledige gewicht van de televisie, je wilt niet dat deze aan het schuiven gaat.

De juiste hoogte van de kraag instellen zal wat experimenteren en meten vereisen. One For All adviseert hem tussen de 5 en 15 cm van de top te hangen zodat het midden van het scherm ongeveer op 110 cm boven de grond hangt. De correcte positie hangt natuurlijk af van je tv.

Stap 2: de tv-beugels

Vervolgens bevestig je de tv-beugels aan de tv. Die leg je daarvoor best plat op een zacht, groot oppervlak. De beugels zelf zijn voorzien van een zachte achterzijde zodat je de rug van de tv niet beschadigt.

De eerste taak is het uitzoeken van de juiste schroeven en combinatie van afstandshouders. Die laatste zijn bijvoorbeeld nodig als de rug wat gekromd is, of als de beugel toch in de weg zou zitten van kabels. De kans dat je aansluitingen afdekt is op grote modellen erg klein, maar niet onmogelijk met de kleinere modellen. Ook dat los je op door met de nodige afstandshouders de beugel verder van de rug monteren (je kan tot 4 cm afstand creëren).

Zitten de beugels op de tv, dan open je de onderste beugel en laat je de bovenste beugel over de stand zakken tot hij op de kraag rust (tip: doe dit met twee personen). Klap de onderste beugel dicht, zet het laatste schroefje erin en je bent klaar.

Hoe staat-ie?

De stand is geschikt voor tv’s met een maat tussen 32 en 65 inch. Het maximale gewicht hangt af van de ondergrond. Op een gewone ondergrond kan je tot 32 kg gaan, maar op een gladde ondergrond moet je het gewicht beperken tot 25 kg. In dat geval zullen een aantal 65 inch modellen uit de boot vallen.

We hingen een 55 inch OLED-tv op de stand. Het resultaat oogt erg mooi. De walnoot houten voeten en de gunmetal stand steken fraai af tegen het scherm. Hou je meer van lichte kleuren is er de WM7471 met lichte eiken voeten en silver grey stand. De tv kan vlot gedraaid worden, de volledige 360°. In de praktijk zullen kabels dat wel moeilijker maken, maar 90° links én rechts is geen enkel probleem.

Onze eerste zorg is natuurlijk de stabiliteit. Een driepoot is een stabiele opstelling, maar een 55 inch tv is een stevige hefboom en flink wat gewicht. Kleine duwtjes zijn geen probleem, maar we zien deze opstelling toch niet echt in een omgeving met kleine kinderen. En met een 65 inch lijkt ons voorzichtigheid al helemaal geboden.

One For All heeft daar wel aan gedacht en er is een stalen kabel en bevestigingsmateriaal in de doos te vinden om de tv aan de muur te zekeren. Natuurlijk beperk je dan wel de opstellingsmogelijkheden.

Opties en afwerking

De stand wordt geleverd met twee beugels waarmee je een soundbar aan de tv kunt hangen. Dat kan zowel boven als onder de tv. Door hun vorm en uitvoering zouden die op bijna alle soundbar modellen passen, op voorwaarde dat die natuurlijk voorzien zijn van schroefgaten voor wandmontage.

Ook kabelbeheer is voorzien, maar dat is erg minimalistisch. Een lederen flapje aan de bovenzijde, en twee bijgeleverde clips die je onderaan op de achterste voet monteert. Dat volstaat om de kabels weg te leiden, maar netjes is het niet. Een van de clips hoger op de poot monteren is geen optie, de clip staat dan zo ver open dat hij nutteloos is.

De tripod is beschikbaar in light brown en dark brown. Check het gehele assortiment op de website. 

Conclusie

De One For All WM7471 is een originele en mooi uitgevoerde universele tv-stand. Hij wordt geleverd met alle nodige schroeven en andere kleine onderdelen en is eenvoudig te monteren. Een schroevendraaier en dertig minuten geduld is alles wat je nodig hebt. De tv roteert vloeiend rond de centrale as, en de opstelling is stabiel. Wat voorzichtigheid blijft wel geboden bij de grotere maten (al kan je dat oplossen met de stalen zekeringskabel) en het kabelbeheer mocht iets strakker.

One For All WM7471
€ 299 | www.oneforallstore.nl 
Beoordeling: 4/5

MERK

EDITORS' CHOICE