Vakantiegeldactie Alpha High End deel 1: Wharfedale en AVM

Het is bijna september, maar voor jou is het misschien nog altijd vakantie. En stel dat je niet eens je vakantiegeld opgesoupeerd hebt. Dat komt dan goed uit, want dit is mogelijk de ideale gelegenheid om dat alsnog te doen. We nemen je immers mee op een alternatieve stedentocht van Antwerpen, Turnhout naar Brasschaat waar we telkens op bezoek gaan bij Alpha High End voor de laatste afleveringen van onze zomerse dealervisits.

In de Pelikaanstraat tegenover het Centraal Station van Antwerpen, waar het verhaal van Alpha High End decennia geleden begon, heeft Sammy Feldman een leuke set voor ons samengesteld. De set bestaat uit een compacte AVM CS 2.2 versterker, Wharfedale Linton Heritage speakers met een hoog retrogehalte en een optionele Rega P2 platendraaier. Een set die alles aan boord heeft wat hedendaagse muziekliefhebbers wensen, maar met een serieuze knipoog naar het verleden.

Wharfedale Linton

Die knipoog naar het verleden komt van de Wharfedale Linton speakers. De nieuwste speakers uit de Heritage Series waarmee het Britse Wharfedale zijn roemrijke verleden en rijke traditie wil eren. De eerste Linton debuteerde in 1965. Hij gold toen als een serieuze hifi-speaker, met een klassieke vormgeving en een oerdegelijke afwerking. De Wharfedale Linton anno 2020 lijkt in alles op zijn voorvader. Niettemin werd hij met behulp van de modernste technieken en materialen volledig opnieuw ontworpen om te beantwoorden aan de maatstaven van vandaag. De rechthoekige behuizing is groot genoeg om een 8” grote bass driver, een midrange driver van 5” en een kleine soft dome treble driver in onder te brengen.

De Linton steunt op een bijzonder originele, bijgeleverde constructie die perfect aansluit op de speaker en waarin je gemakkelijk wat elpees of boeken kunt opbergen.  

AVM CS 2.2

De AVM CS 2.2 is een gedroomde partner voor de Wharfedale Linton. Deze all-in-one muziekspeler met versterker, muziekstreamer, cd-speler, DAC en  FM-tuner is van Duitse makelij. Hij beschikt over Bluetooth 4.2 en heeft zelfs een directe phono-ingang aan boord. Het versterkergedeelte van de AVM levert een aanzienlijk vermogen van 2 x 165 W. Meer dan genoeg om een modale leefruimte te vullen met muziek. Die muziek kan gestreamd worden via onder andere TIDAL, Qobuz, UPnP en internetradio. Maar ook rechtstreeks van op je smartphone, tablet of laptop, zolang je maar over een Bluetoothconnectie beschikt.

De AVM CS 2.2 is eenvoudig te bedienen via zijn app die zowel geschikt is voor iOs als Android. Maar als je graag uit je zetel komt, kun je ook de grote bronkeuzeknop annex volumeregelaar op het front gebruiken. Een afstandsbediening met kleurendisplay is optioneel.

Muziek

De AVM CS 2.2 en de Wharfedale Lintons zijn met elkaar verbonden door twee Kimber4 PR  luidsprekerkabels van 2 x 2,5 meter. Het is aangenaam luisteren naar deze zorgvuldig samengestelde combinatie. Wharfedale, dat doorheen de jaren zijn sporen ruimschoots verdiende, komt met deze ‘vintage’ Linton sterk uit de hoek. En als ook de voor deze combinatie optionele Rega P2 mee draait, is het duidelijk dat deze set muziek maakt op een meer dan behoorlijke niveau. Met deze set kun je heel veel mensen blij maken. Niet alleen liefhebbers van nostalgie, maar vooral muziekliefhebbers die de combinatie van ‘vintage’ met hedendaags design weten te waarderen.

De AVM CS 2.2 kost € 4.290. Voor de Wharfedale Linton, inclusief stands, betaal je € 1.290 per paar. De Kimber4 PR luidsprekerkabels (2 x 2,5 m) kosten € 100. Een totaal van € 5.680.

Actieprijs

Speciaal voor de vakantiegeldactie biedt Alpha High End deze set nog tot 30 september 2020 aan voor € 4.490. 

Hou er rekening mee dat je bij Alpha High End in Antwerpen op zondag terecht kan, maar niet op zaterdag.

Primeur

Van Antwerpen naar Turnhout, met het station voor de deur is het maar een kleine stap. Het loont beslist de moeite om de totaal vernieuwde winkel van Alpha High End in Turnhout te gaan ontdekken. Bij Alpha gaan ze er prat op dat dit, tot op heden, de enige hifiwinkel in België is die in volle crisistijd verbouwd of geopend werd. 

In Turnhout gooien ze het over een andere boeg. Hier vinden we een setje dat zowel thuis als onderweg voor muziek zorgt. Allereerst is er de gloednieuwe Audeze hoofdtelefoon, maar we hebben ook oog en oor voor de Lehmann Drachenfels en de Furutech ADL Stride DAC/hoofdtelefoonversterkers.

Audeze LCD-1

Met de Audeze LCD-1 heeft het Amerikaanse topmerk een elektrostatische hoofdtelefoon gelanceerd die het de gevestigde waarden in het segment van betaalbare hoofdtelefoons knap moeilijk moet maken. Audeze is al jaren een referentie op het vlak van planaire magnetische toptechnologie. Het merk wordt enorm gewaardeerd door zowel audiofiele als professionele muziekliefhebbers. De LCD-1 is dan wel een instapmodel, maar vergis je niet, het is een volwaardige Audeze waarvoor gul gegraaid werd in het arsenaal van Audeze’s topmodellen. Hij is ontworpen met het oog op comfort en uitmuntend geluid, zowel voor thuis als voor onderweg. Eenvoudig opvouwbaar en veilig op te bergen in een stijlvol etui.

Lehmann Drachenfels

Ook de Drachenfels hoofdtelefoonversterker van Lehmann Audio is een nieuwkomer. De Drachenfels kan niet alleen gebruikt worden als hoofdtelefoonversterker maar ook als voorversterker. Je kunt er twee hoofdtelefoons tegelijk op aansluiten en samen genieten van een high-end geluidskwaliteit. Onder de kap van de Drachenfels schuilen hoogwaardige MKP foliecondensatoren en een ALP Blue Velvet potentiometer. Deze veelzijdige hoofdtelefoonversterker is klaar voor de toekomst. Analoog of digitaal, het maakt niet uit. Met de binnenkort beschikbare (optionele) multimediakaart en de verwisselbare modules kan de Drachenfels met alle bestaande en toekomstige digitale standaarden overweg.

Furutech ADL Stride

Wil je een hoofdtelefoonversterker met USB-DAC voor onderweg, dan is de Furutech ADS Stride de ideale metgezel. Al kan je hem natuurlijk ook thuis gebruiken. De Furutech ADL Stride kan muziekbestanden tot 24-bit / 96 kHz streamen. De Stride heeft zijn naam te danken aan zijn oplaadbare batterij die het 80 uur volhoudt. Opladen kan zowel via het lichtnet als via USB, zelfs terwijl je muziek afspeelt.

Voor de Audeze LCD-1 is moet je € 449 neertellen, wat voor Audeze gelijk staat met een habbekrats. De Lehman Drachenfels kost je € 569. De Furutech Stride neem je letterlijk en figuurlijk mee voor € 250. In totaal € 1.268 voor een set waarmee je van alle markten thuis bent.

Actieprijs

Maar natuurlijk strijkt Alpha High End ook hier weer met de hand over het hart en wordt deze set nog tot eind september 2020 aangeboden voor € 999. Wees er als de kippen bij, want de tijd gaat sneller dan je denkt.

Voor de goede orde willen we je nog even meegeven dat alle sets die hier voorgesteld werden beschikbaar zijn in alle vestigingen van Alpha High End. Je hoeft dus niet zo nodig Vlaanderen te doorkruisen, al ben je uiteraard overal bij Alpha welkom. | www.alphahighend.be


EDITORS' CHOICE