NIEUWSTeufel

Teufel Holist S en Holist M: smartspeakers met Amazon Alexa

Het Duitse audiobedrijf Teufel heeft de Holist S en de Holist M uitgebracht. De luidsprekers combineren naar eigen zeggen intelligente spraakbesturing van Amazon Alexa met het beste Teufel geluid. Deze in twee verschillende afmetingen verkrijgbare smart speakers zijn ook in staat om middelgrote tot grote ruimten met 360 graden audio te vullen, aldus de fabrikant. 

Helemaal holistisch met Teufel (en Amazon Alexa)

Met de modellen Holist S en Holist M levert het in Berlijn gevestigde Teufel twee krachtig presterende smartspeakers met Alexa-integratie af die het bedienen van het geluid volgens het Berlijnse audiobedrijf kinderlijk eenvoudig maken. Beide nieuwe luidsprekers zijn zogenaamde rondstralers en leveren dus geluid in alle richtingen.

Met de Holist S en Holist M van Teufel luister je in iedere ruimte naar hifigeluid en heb je toegang tot de vrijwel onbegrensde mogelijkheden van de cloudgebaseerde spraakdienst Amazon Alexa. Gebruikers kunnen Alexa vragen om bijvoorbeeld een timer in te stellen, eenheden om te rekenen, dingen uit te leggen, berichten op te halen, smart home-apparatuur te bedienen en een grap te vertellen. Ze kunnen daarnaast een beroep doen op hun favoriete content dankzij rechtstreekse toegang tot streamingdiensten zoals Amazon Music, Spotify en Apple Music. Met de gratis Holist app voor Android en iOS is het bovendien mogelijk om muziek via Napster, Tidal en TuneIn door een Holist luidspreker af te laten spelen.

Teufel: 360 graden geluid

Het voor Teufel kenmerkende krachtige geluid wordt in de Holist S geproduceerd door drie passieve basmembranen, een actieve subwoofer en een naar boven gerichte, tegen een reflector uitstralende breedbandluidspreker. De reflector stuurt het geluid horizontaal in alle richtingen, waardoor overal binnen de ruimte dezelfde geluidsimpressie ontstaat.

De aanmerkelijk grotere Holist M doet hetzelfde, maar is een stuk luxer uitgevoerd. De Holst M is driekanaals systeem met een tweeter, midrange driver en subwoofer. De Holist M is daarnaast voorzien van een naar voren gerichte breedbandluidspreker. Dankzij deze extra drivers biedt de luidspreker naast het 360-gradengeluid ook de geluidsmodi ‘Wide’ en ‘Direct’ voor luisteraars die direct voor het apparaat zitten. De modus ‘Wide’ biedt een bijzonder ruimtelijk geluid, terwijl de modus ‘Direct’ geknipt is voor gesproken content zoals luisterboeken, hoorspelen, podcasts en het radiojournaal. De modus kan worden geselecteerd met een schakelaar aan de onderzijde van de smartspeaker.

Teufel Holist S en Holist M: bediening met spraakinstructies, een app of knoppen

Beide Holist modellen zijn aan de bovenkant voorzien van knoppen voor het bedienen van de weergave (vorige/volgende track, afspelen/pauzeren en volume), aangevuld met sensorknoppen voor het dempen van het geluid van de microfoon en het schakelen tussen de bluetooth- en AUX-ingang.

Teufel heeft een (gratis) Holist app gemaakt voor iOS en Android en de app biedt browsers voor de diensten TuneIn, Tidal en Napster en de mogelijkheid om muziekbestanden direct te streamen die op de smartphone of tablet zijn opgeslagen. De app kan daarnaast worden gebruikt als afstandsbediening voor het regelen van het volume en het selecteren van de geluidsbron. Het snelste resultaat wordt echter verkregen met gesproken instructies.

Teufel Holist S en Holist M: functies, techniek en specificaties 

  • Spraakbediening op basis van Amazon Alexa
  • 360-gradensound dankzij Dynamore-technologie voor optimaal geluid in elke positie in de ruimte
  • Bluetooth met aptX voor de draadloze overdracht van muziek uit elke gewenste audiobron in cd-kwaliteit
  • Uitgebreide bedieningsmogelijkheden en streamingfuncties in de Teufel Holist app met ondersteuning voor Spotify, Tidal, Napster en TuneIn
  • Twee HD-microfoons (Holist S) of vier HD-microfoons (Holist M) voor een betrouwbare verstaanbaarheid van spraakinstructies vanuit alle richtingen
  • Bedieningsknoppen op het apparaat voor de weergave, het volume, het selecteren van de ingangen en het muten van de microfonen
  • Een hoogwaardige, makkelijk te reinigbare stoffen speakergrill
  • Line in voor een cd-speler of platenspeler met voorversterker
  • Holist S: 22,5 cm hoog, 14,3 cm breed, 1,6 kilogram zwaar
  • Holist M: 40 cm hoog, 27 cm breed, 6,6 kilogram zwaar

Teufel Holist S en Holist M: prijzen en leveringsinformatie

De Holist S kost 250 euro en de grotere Holist M wisselt voor 500 euro van eigenaar. Ze zijn per direct in een zwarte of witte uitvoering verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE