Nieuwe producten van Vortex Hifi

Vortex Hifi levert allerlei producten om een hifiset te optimaliseren. “Dingen waar je veel waarde aan gaat hechten blijven vaak eerst onopgemerkt, totdat je ze tegen het lijf loopt en denkt waarom zie ik dat nu pas? Er zijn een paar van die kleinoden van Vortex HiFi die nog niet in de spotlights staan terwijl ze het eigenlijk verdienen. Temeer omdat ze zich echt veruit onderscheiden qua toepassing en qua werking, en dat voor niet veel geld. Welke zijn het en wat doen ze? De Iraser Sticks 1,2 en 3, de Surface Optimizer en de Nano Diamond Contact Oil,” aldus het persbericht.

Vortex Hifi: Iraser Sticks

De Iraser Sticks zijn bedoeld voor het 'demagnetiseren' van o.a. kabels, stekkers, CDs, LPs en rack plateaus. Het zogenaamde 'demagnetiseren' is feitelijk het verstoren van allerlei biologisch actieve magnetische veldstructuren waarvan de EM-stralingsactiviteit, die aanleiding geeft tot een zekere mate van elektrostress, tijdelijk wordt verminderd.

'Biologisch actief' in deze betekent dat vanuit de magnetische veldstructuren bepaalde elektromagnetische stralingen worden gegenereerd. Deze weer, veroorzaken elektrostressreacties in het menselijke lichaam en beïnvloeden hierdoor o.a. de zintuiglijke waarnemingen, dus ook het 'horen'. Wat velen altijd al dachten dat er geen magnetische eigenschappen van bepaalde materialen worden opgeheven door dit zogenaamde 'demagnetiseren' klopt dus daadwerkelijk, omdat die er niet waren/zijn. Alle vroegere verhalen en verklaringen klonken vaak heel mooi en plausibel, maar helaas ... 'Busted’. Met het simpelweg strijken of aantippen met een Iraser Stick, met zijn diametrale en/of axiale supermagneet, langs oppervlakken en gelijktijdig het aanbrengen van nieuwe structuren worden energetische structuren tijdelijk zodanig verandert dat elektrostressreacties verminderen. Dit komt o.a. ook klankmatig positief hoorbaar, soms wel voelbaar tot uitdrukking.

Lees ook de recensie over de Iraser Stick.

Vortex Hifi: Surface Optimiser

Eenzelfde principe van ontstoring en ontstressing gaat ook op voor elektrostatische velden, maar dan met de Surface Optimizer. Deze vloeistof bevat allerlei werkzame stoffen van bijenwas. Het voorkomt daarmee statische opladingen en vervuilingen van oppervlakken. In de uiterst dun aangebrachte laag zitten ook geïnformeerde nanodeeltjes van diamant die continu nieuwe structuren genereren en instandhouden, die ook weer elektrostressreacties verlagen en klankmatig positief hoorbaar en merk/voelbaar tot uitdrukking komen. De nieuwste Sigma-technologie brengt daarnaast nog meer van die natuurlijke structuren over die de positieve effecten merkbaar en voelbaar versterken.

De Surface Optimizer breng je o.a. aan op luidsprekers, compact discs, audiokabels, en alle HiFi-apparaten, racks en accessoires van kunststof. Het is ook te gebruiken op tal van andere (niet-hoogglans) oppervlakken van hout, metaal, steen, glas, glad leer en kunststof die gevoelig zijn voor statische oplading. De effecten zijn min of meer duidelijk hoorbaar en voelbaar door personen die min of meer Electro HyperSensitief (EHS) zijn en/of gevoelig zijn voor elektrostatisch lading. En dat zijn de meeste onder ons, aldus Vortex Hifi.

Vortx Hifi: Nano Diamond Contact Oil

'Last but not least' is de Nano Diamond Contact Oil in een 2ml-flesje met penseeltje. Vele electrische contactovergangen genereren, gedurende de stroomvoering door overspringende elektronen, elektromagnetische straling die wederom aanleiding geeft tot elektrostressreacties, … enzovoorts. De geïnformeerde nanodeeltjes van diamant in de olie worden met het penseeltje in superkleine hoeveelheden aangebracht en heel lichtjes verdeeld op de contactvlakken van stekkers en terminals. Het daadwerkelijke contactoppervlak in gemonteerde toestand wordt daardoor veel groter, de hoeveelheid overspringende elektronen wordt minder, met als positief gevolg minder elektromagnetische straling en dito minder elektrostressreacties.

Verder verbetert de elektrische geleidbaarheid en voorkomt de olie een (verdere) oxidatie aan de contactoppervlakken. De eventueel overtollige olie wordt voorzichtig verwijderd door deze lichtjes te deppen met een dunne papieren tissue. Gelijk daarna worden de stekkers in de betreffende terminals gestoken. De stekker(s) worden vervolgens even lichtjes over de pols heen en weer aandraaien. Klaar is Kees en luisteren maar.

Om elke set kabels in een HiFi-Set op de best mogelijke manier zijn werk te laten doen is zo’n kleine flesje Nano Diamond Contact Oil meer dan voldoende. Behandel ook dunnetjes alle contactpennen van stekkers van je audio/video-apparaten en fittingverbindingen van alle gloei-, halogeen- en LED-lampen ermee. De resultaten rechtvaardigen wel vijftig keer het bescheiden bedrag dat het kost.

Al deze kleinoden zijn eenvoudig te hanteren of aan te brengen. In elke HiFi-set is het gehoormatig effect goed tot heel groot te noemen. “Een wereld van verschil!,” aldus Vortex Hifi

Vortex Hifi: adviesprijzen

Iraser Stick 1, 2, 3: 99, 199, 399 euro
Surface Optimizer (50 ml): 99 euro
Nano Diamond Contact Oil (2 ml): 39 euro

 

MERK

EDITORS' CHOICE