NIEUWSHifiManiacs

HifiManiacs in Hasselt: webshop met showroom en luisterruimte

Redactie Hifi.nl | 05 augustus 2020

Vlaanderen is een nieuwe audiospeciaalzaak rijker: HifiManiacs. De onderneming die opereert vanuit Hasselt heeft behalve een webshop ook een showroom met demoruimte, want 'luidsprekers kies je tenslotte nog altijd met je oren, en niet door het lezen van de specificaties op internet.'

"Sinds járen ben ik geïnteresseerd in muziek en film", vertelt Marc Lens als we hem naar zijn winkel vragen. "Zo'n twintig jaar geleden had ik mijn eerste heel bescheiden 5.1 homecinema-opstelling thuis in de woonkamer, en daarna is het eigenlijk een beetje ontspoord."

Een uitgangspunt dat veel lezers ongetwijfeld zullen herkennen. Het duurde dan ook niet lang voordat er een dedicated cinema-ruimte kwam om optimaal van muziek en film te kunnen genieten. "Maar toen ik in de loop van vorig jaar op zoek was naar een uitbreiding van mijn installatie – met name een Roon Nucleus – vond ik dat het aanbod in Belgisch Limburg redelijk beperkt was als het ging om de iets betere hifi- en home cinema- uitrusting. Vandaar dat toen het idee kwam om zeer kleinschalig met een eigen shop te beginnen in Hasselt – www.hifimaniacs.be – zodat ik van mijn hobby ook mijn beroep kan maken."

HifiManiacs

"Ons doel is zeker niet om een “grote” speler te worden, maar wel om een plek te zijn waar mensen advies op maat krijgen en waar we meedenken wat de beste opzet voor de klant in kwestie kan zijn in functie van de ruimte die hij ter beschikking heeft – of dat nu een tv-kamer is, of een woonkamer, of een salon, zithoek, noem maar op."

"Zeer bewust hebben we gekozen om ons niet te beperken tot een webshop; we wilden de mensen ook de kans geven om de speakers/versterkers aan het werk te zien – luidsprekers kies je tenslotte nog altijd met je oren, en niet door het lezen van de specificaties op internet."

"Vandaar dat we van de merken die we verdelen een mooi aanbod kunnen demonstreren in onze showroom, waar men op afspraak kan komen luisteren en beleven. Daarmee willen we ook bewijzen dat je met elk budget wel een mooie hifi- of home cinema-oplossing kan aanbieden."

Kijk zelf ook eens op de geheel nieuwe website. Je vindt er onder meer Arcam, DALI, NAD, Bluesound, Monitor Audio en Denon en Marantz. Alles is rechtstreeks te bestellen, maar in de fysieke showroom is de apparatuur ook in het wild te beleven. Je kunt eenvoudig een bezoekje plannen – op iedere dag van de week, zowel tijdens als na kantooruren – of een afspraak bij jouw thuis maken. Sinds kort is HifiManiacs bovendien erkend als Arcam Centre of Cinematic Excellence. "Dus als u wilt horen en zien wat Arcam te bieden heeft op het gebied van home cinema oplossingen, kom dan zeker eens kijken. Meer informatie op hifimaniacs.be.


EDITORS' CHOICE