NIEUWSYG Acoustics

Oprichter Yoav Geva verlaat YG Acoustics

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant YG Acoustics heeft het vertrek van oprichter en hoofdingenieur Yoav Geva aangekondigd. Geva had YG Acoustics al in 2017 verkocht maar was aangebleven als hoofdontwerper. Nu heeft hij deze rol ook neergelegd. YG Acoustics gaat verder met het bouwen en verkopen van luidsprekers. Naar verluidt komen er nieuwe modellen uit in de nabije toekomst.

Yoav Geva heeft het Amerikaanse YG Acoustics verlaten, de in Denver Colorado gevestigde luidsprekerfabrikant die hij in 2002 heeft opgericht.

Geva lanceerde YG Acoustics toen hij nog maar 24 jaar oud was en ontwikkelde in de loop der jaren alle belangrijkste technologieën van YG Acoustics, waaronder Cabinet (2004), FocusedElimination (2007), ToroAir (2010), BilletCore (2011), ViseCoil (2015 ) en BilletDome (2016). Daarnaast creëerde hij alle luidsprekermodellen van YG Acoustics tot nu toe: dat zijn de inmiddels niet meer leverbare Anat en Kipod en de huidige modellen Sonja XV, Sonja 2, Hailey 2 en Carmel 2.

Yoav Geva verkocht YG Acoustics in 2017, maar bleef aan als Chief Engineer met David Komatz als CEO. Het bedrijf is nadien blijven groeien en distribueert zijn producten naar bijna 50 landen.

De continuïteit van het bedrijf is naar eigen zeggen gewaarborgd. Naar verluidt gaat YG Acoustics in de nabije toekomst een reeks meer toegankelijke luidsprekers op de markt brengen, maar er wordt ook gestaag doorgewerkt aan het vlaggenschipmodel Sonja XV.


EDITORS' CHOICE