Chord Company ClearwayX: betaalbare luidsprekerkabel

Het Britse kabelbedrijf Chord Company heeft de ClearwayX uitgebracht, een luidsprekerkabel die betaalbaar is maar wel gemaakt is van bijzondere materialen. De ClearwayX vervangt de eerdere Clearway en is volgens de fabrikant verbeterd en van een hogere kwaliteit dan zijn voorganger.

Chord Company ClearwayX

Prestaties leveren tegen een goede prijs. dat is wat luidsprekerkabel Clearway van het Britse Chord Company doet. De Clearway is opgevolgd door de ClearwayX, die gebruik maakt van een slimme combinatie van materialen om een luidsprekerkabel te produceren met een prestatieniveau dat meestal veel meer kost, aldus de fabrikant.

De ClearwayX maakt gebruik van 14 AWG meeraderige zuurstofvrije koperen geleiders, dik genoeg om controle en definitie te geven aan zowel boekenplank als vloerstaande luidsprekers. De isolatie is onlangs geüpgraded van FEP naar XLPE, dat vergelijkbare prestaties heeft als PTFE. Keuze van isolatie heeft volgens de fabrikant een diepgaand effect op een luidsprekerkabel en draagt bij aan de neutraliteit ervan. Een verkeerde keuze van isolatie kan ongewenste kleurtinten veroorzaken.

De geleiders zijn gerangschikt in een gedraaide paarconfiguratie voordat een binnenmantel van zacht PVC wordt aangebracht. Dit helpt om mechanische ruis te minimaliseren. Het afschermen van een luidsprekerkabel brengt subtiele nuances waardoor muziek tot leven komt. ClearwayX kan de prestaties van een audiosysteem systeem transformeren, vooral als het gaat om samenhang en timing, aldus Chord Company.

Chord Company ClearwayX: prijs en leveringsinformatie

De ClearwayX is verkrijgbaar in afgemonteerde eindparen en los van de haspel per meter. Dealers hebben volgens de fabrikant demonstratiesets beschikbaar, zodat een belangstellende de kabel in zijn eigen omgeving kan beoordelen. De ClearwayX kost in de Benelux 20 euro per meter, zonder stekkers. Afmontage met ChordOhmic banaanpluggen kost 140 euro. De levering start aan het einde van deze maand.


EDITORS' CHOICE