NIEUWS

QDC Blue Dragon: duurste in-ear hoofdtelefoon ter wereld?

QDC, de Chinese fabrikant van hoogwaardige in-ear hoofdtelefoons, heeft het concept naar nieuwe hoogten gebracht met de release van de Blue Dragon. Het nieuwe vlaggenschip is het resultaat van anderhalf jaar ontwerpwerk en is een synthese van alles wat het bedrijf weet over het ontwerp en de constructie van oortelefoons met een hoogwaardig ontwerp en afwerking. En met 800 saffieren op de behuizing glimt het ook heel leuk. We hebben hier vermoedelijk te maken met de duurste in-ear hoofdtelefoon op de wereld. Nee, hij is niet draadloos.

QDC Blue Dragon: blingbling in je oren

In-ear monitoren zijn eindelijk uit de schaduw van grotere hoofdtelefoons gekomen. De geluidskwaliteit is immers sterk verbeterd in de afgelopen twintig jaar. Tja, wat ga je dan doen om de aandacht te trekken? Enter QDC Blue Dragon.

De Blue Dragon is ontworpen rond de drivers van het model Anole VX. Dit betekent dat er in elke behuizing maar liefst tien drivers worden gebruikt. Deze zijn gegroepeerd om een geluidsbeeld met ultrahoge bandbreedte te produceren. De output is aanpasbaar aan de luistervoorkeuren.

De Blue Dragon heeft een unieke audiokabel. Het wordt de Dragon Skin genoemd en beschikt over vergulde puur sterling zilveren geleiders, verzilverd enkelkristal koper en een legering van koper en palladium. De kabel heeft een gebalanceerde aansluiting van 2,5 mm voor gebruik op een breed scala aan draagbare audiospelers met deze hoogwaardige uitvoer.

QDC Blue Dragon: 800 saffieren

De behuizingen waarin de drivers zijn geplaatst, zijn een radicale upgrade ten opzichte van de Anole VX en plaatsen de Blue Dragon op het raakvlak van zowel techniek als kunst. Ze zijn gemaakt van secties van met goud gesmolten titanium en streven naar zowel een laag gewicht als volledige inertheid, zowel als reactie op de drivers die ze bevatten als op de buitenwereld.

Natuurlijk zijn de behuizingen ergonomisch gevormd om ervoor te zorgen dat ze een uitzonderlijk comfortabele pasvorm bereiken. Om de finishing touch af te maken, zijn de behuizingen vervolgens bedekt met maar liefst 800 saffieren. Ja dat kost een paar centen. En drie maanden om alle saffieren met de hand op de behuizing te lijmen. Weg met dure oorbellen en maak nu de blits met een Blue Dragon van QDC in je oren!

QDC Blue Dragon: prijs en leveringsinformatie

En wat kost al dit moois? Op de website van QDC staat een prijs van 13.800 dollar. Een belangstellende in de Benelux zal rekening moeten houden met wisselkoersschommelingen, invoerrechten en het lokale BTW-tarief. Meer weten? Kijk dan op de website van QDC.


EDITORS' CHOICE