NIEUWSR.E.L.

REL brengt subwoofer 212/SX uit

De Amerikaanse luidsprekerbouwer REL heeft een nieuwe subwoofer aangekondigd genaamd 212/SX. De nieuwe 212/SX is de vervanger van de 212/SE die met pensioen wordt gestuurd. Twee actieve drivers en een ingebouwde versterker van 1.000 Watt moeten voor de nodige schopjes in de maag van de gebruiker zorgen.

REL 212/SX: actieve subwoofer

De nieuwe 212/SX van fabrikant REL heeft maar liefst vier drivers aan boord met een diameter van twaalf inch. Twee drivers zijn actief en twee zijn passief waarvan één exemplaar aan de achterzijde en één aan de onderzijde.

De conussen van de actieve drivers van de 212/SX worden zowel versterkt als gedempt door bladen van koolstofvezel die aan de achterkant zijn bevestigd. Bovendien bieden de actieve drivers nu een extra slag van twaalf millimeter en profiteren ze van een verbeterde geometrie van de ophanging en een groter vermogen. Ondertussen beschikken de passieve radiatoren nu over een lineaire slag van 30 millimeter.

De naar beneden gerichte passieve koolstofconus produceert “diepe, door de vloer kruipende bas”, terwijl degene die boven het versterkerpaneel aan de achterkant is gemonteerd een “atmosferische bas” genereert, aldus REL.

De 212/SX weegt 58 kilogram. REL claimt een laag bereik van 18 Hz (-6 dB) met een vermogen van 1.000 Watt van de ingebouwde Gen 5-versterker.

Bovendien biedt de REL 212/SX gelijktijdige connectiviteit op laag niveau en op hoog niveau. Draadloos verbinden met de AV-processor kan ook. REL belooft een verbinding van “hoge resolutie en audiofiele kwaliteit” dankzij hoogwaardige 5,8 Ghz technologie.

REL 212/SX: prijs en leveringsinformatie

De 212/SX komt binnenkort in de winkel te liggen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE