NIEUWSAccuphase

Accuphase C-47: volledig gebalanceerde phono-versterker

Het Japanse audiobedrijf Accuphase heeft met de C-47 de eerste phono-versterker uitgebracht die een volledig gebalanceerde configuratie realiseert van ingang tot uitgang. Het resulterende product is volgens de fabrikant niet alleen zeer ongevoelig voor externe ruis. De nieuwe C-47 beschikt ook over een speciale hoofdversterker die is geoptimaliseerd voor de kenmerken van mc- en mm-elementen en een zeer nauwkeurige equalizerversterker, waardoor een nauwkeurige egalisatie met een minimum aan ruis wordt gegarandeerd.

Accuphase C-47: volledig symmetrische circuitstructuur

De Accuphase C-47 heeft een volledig symmetrische circuitstructuur, die naar eigen zeggen op betrouwbare wijze externe interferentiecomponenten tegenhoudt. Het uitgangssignaal van het aangesloten element wordt verwerkt als een symmetrisch signaal en de voorversterker bewerkstelligt symmetrische versterking, d.w.z. versterkt alleen het verschil tussen de twee signaalingangen. De symmetrische signaaloverdracht wordt ook na de voortrap gehandhaafd en ook de equalizertrap is symmetrisch opgebouwd.

Accuphase C-47: consistente dual-mono constructie

Om de beste kanaalscheiding te bereiken, is het wenselijk dat de schakelingen voor het ene kanaal volledig zijn gescheiden van de componenten van het andere kanaal. De C-47 heeft een voorversterker en equalizer op twee van elkaar gescheiden printplaten, maar dat is niet alles. Ieder kanaal heeft zijn eigen ringkerntransformator, filtercondensatoren en regelcircuits voor de voeding. De C-47 heeft een consistente dual-mono structuur.

Vanzelfsprekend is het voedingscircuit ruisarm en wordt niet beïnvloed door schommelingen in de belasting. Immers, omdat een phono-versterker extreem lage signaalspanningen moet verwerken, heeft de kwaliteit van de voeding een grote invloed op de uiteindelijke geluidskwaliteit. In de C-47 zijn per kanaal vier stuls 25 Volt / 15.000 μF aluminium elektrolytische condensatoren geselecteerd voor de afvlakking. Dit genereuze ontwerp elimineert vrijwel alle ongewenste effecten van golfstromen en andere narigheid. Het gebruik van een gereguleerde voeding met extreem lage ruisspanning en uitstekende weerstand tegen belastingsschommelingen zorgt ervoor dat de voedingseenheid onhoorbaar zijn werk doet.

Accuphase C-47: gebalanceerde MC phono-ingang

Een symmetrische ingang speciaal ontworpen voor mc-elementen maakt het mogelijk om het signaal van het element als een symmetrisch signaal te verwerken. Het is daarom mogelijk om een symmetrische verbindingskabel te gebruiken tussen de draaitafel en de C-47.

Accuphase C-47: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe C-47 van Accuphase ligt binnenkort in de winkel. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE