NIEUWS

Tidal breidt ondersteuning Dolby Atmos Music uit naar soundbars, tv's en AVR's

Streamingdienst Tidal heeft laten weten de ondersteuning van Dolby Atmos te hebben uitgebreid naar daarvoor geschikte soundbars, televisies en AV-receivers en processoren. Het afspelen van Dolby Atmos is dan niet langer beperkt tot Amazon's Echo Studio luidspreker. De gebruiker zal wel even de app van Tidal moeten bijwerken.

Dolby Atmos via Tidal

Dolby Atmos Music-nummers op Tidal kunnen nu worden ervaren via Atmos-compatibele soundbars, tv's en thuisbioscoopversterkers. Tot op heden is Dolby Atmos sinds de lancering van het formaat eind vorig jaar alleen beschikbaar om te ervaren via de Amazon Echo Studio  luidspreker, voor Tidal HiFi-abonnees. Nu hebben Tidal en Dolby die ondersteuning verder uitgebreid naar een aantal soundbars televisies en AV-apparaten, waaronder de Sony’s soundbar HT-ST5000, de nieuwe soundbar van Sonos genaamd Sonos Arc, diverse AV-apparaten en de Philips 65OLED984 TV, om er maar een handvol te noemen.

Om Dolby Atmos nummer af te kunnen spelen, moeten Tidal HiFi-abonnees hun Atmos-apparaat verbinden met een compatibele streamer met de meest recent bijgewerkte Tidal-app. Ondersteunde streamingapparaten zijn de Apple TV 4K, Amazon Fire TV Stick 4K, Fire TV Cube, Fire TV Stick (2e generatie), Fire TV (3e generatie), Nvidia Shield TV en Nvidia Shield TV Pro (2019 of nieuwer). Eigenaren van Dolby Atmos-compatibele Android-tv's van Sony en Philips kunnen eenvoudig de Tidal-app bijwerken om Dolby Atmos Music-nummers ook via de ingebouwde Atmos-luidsprekers van hun tv af te spelen.

Hoewel Tidal automatisch de Dolby Atmos Music-ervaring automatisch afspeelt wanneer een Atmos-mix en een compatibel apparaat beschikbaar zijn, kunnen Tidal HiFi-gebruikers Atmos-tracks vinden in het gedeelte “beschikbaar in Dolby Atmos” op de startpagina of ernaar zoeken in de zoekbalk.

Dolby Atmos Music werd vorig jaar gelanceerd met 50 releases, waaronder Kraftwerk's  3D The Catalogue,  Hans Zimmer's  Live in Prague  en REM's  Automatic For The People (25th Anniversary Edition).  Sinds de samenwerking met Universal Music Group (UMG) om duizenden “nieuwe nummers, huidige hits en legendarische nummers” in Atmos uit te brengen, bevat de catalogus nu nog veel meer nummers zoals Ariana Grande's 7 Rings, The Weeknd's After Hours en Shawn Mendes en Camila Cabello’s Señorita.

Om belangstellenden over de streep te trekken en om de uitbreiding van de hardware-ondersteuning voor Dolby Atmos- tracks op Tidal te vieren, biedt de streamingdienst een beperkte gratis proefperiode van zestig dagen voor zijn HiFi-abonnement. Meer weten? Kijk dan op de website van Tidal.


EDITORS' CHOICE