NIEUWS

Razer Opus THX: draadloze hoofdtelefoon met ANC

Razer is bekend om zijn gaming laptops en randapparatuur, maar dat weerhoudt het merk er niet van om uit te breiden. Razer heeft de Opus THX gelanceerd, een draadloze hoofdtelefoon met Active Noise Cancelling (ANC). Zoals al uit de naam blijkt, de Razer Opus THX is THX-gecertificeerd.

Razer Opus THX

De THX-certificering van de Razer Opus houdt in dat de hoofdtelefoon een geluidskwaliteit levert die voldoet aan de strenge sonische normen van THX, het gerenommeerde AV-merk dat sinds het begin van de jaren tachtig van de twintigste eeuw in de audiowereld  zit en dat is voortgekomen uit de obsessie van filmproducent George Lucas voor kwaliteit en artistieke visie.

Volgens THX is het programma tot certificering ontwikkeld  om een referentie luisterervaring voor hoofdtelefoons te definiëren “met speciale aandacht voor onder andere de correlatie van hoge frequenties, het verbeteren van de verstaanbaarheid van dialogen en het uitbreiden van lage frequenties.” Met andere woorden, alles waar je naar luistert zou precies moeten klinken zoals de geluidstechnicus het via de Razer Opus heeft bedoeld. Met de mobiele Opus-app kunnen eigenaren met THX-afgestemde EQ-presets experimenteren en ook de batterijstatus bekijken.

De Razer Opus kan natuurlijk voor het spelen van computergames worden gebruikt, maar de nieuwe hoofdtelefoon lijkt ook te mikken op de muziekliefhebber. Razer heeft in elk geval zijn fluorescerende groene logo’s weggelaten op de oorschelpen van de Opus. De drivers hebben een diameter van 40 millimeter en het frequentiebereik loopt volgens opgave van de fabrikant van 20 Hz tot 20 kHz.

De Razer Opus is voorzien van Active Noise Cancelling (ANC) en is natuurlijk ook draadloos voor maximale bewegingsvrijheid. Via bluetooth 4.2 wordt de verbinding gelegd, met ondersteuning van AAC, A2DP, AVRCP en aptX. Het actieve ruisonderdrukkingssysteem is voorzien van vier microfoons die samenwerken om een breed scala aan ongewenste externe geluiden op te pikken en te onderdrukken. Wil je toch horen wat er om je heen gebeurt? Met de modus “Snelle aandacht”, wordt achtergrondgeluid doorgelaten.

De Razer Opus gaat volgens de fabrikant ook de hele dag mee. Zelfs als ANC is ingeschakeld, gaat de batterij 25 uur mee, hetgeen voor de meeste mensen het grootste deel van de week zou moeten zijn. Mocht overigens de accu leeg zijn, kan nog steeds muziek worden geluisterd maar dan met de meegeleverde kabel. De zachte oorkussens en hoofdband van kunstleer schuim beloven een comfortabele, drukvrije pasvorm om ook de hele dag te kunnen luisteren.

Razer Opus THX: prijs en leveringsinformatie

De Razer Opus THX gaat voor een bedrag van 210 euro over de toonbank.


EDITORS' CHOICE