NIEUWSInakustik

In-Akustik Micro Air: kabels met lucht als isolatiemateriaal

Het Duitse In-Akustik heeft de Micro Air productlijn uitgebracht, een serie van interlinks en luidsprekerkabels waarvan sommige modellen zonder soldeerbout in elkaar worden gezet. De kabels bevatten veel lucht: de lucht dient als isolatiemateriaal. De klant kan de Micro Air kabels op maat laten maken en kiezen tussen verschillende pluggen. 

In Akustik Micro Air: luchtige kabels

De nieuwe Micro Air productlijn van In-Akustik maakt gebruik van de door het Duitse bedrijf ontwikkelde Helix-techniek, die overigens al eerder werd gebruikt voor de Helix productlijn. De kabels worden gevlochten in een patroon dat een beetje lijkt op een DNA-streng. Vanwege dit patroon zouden de magneetvelden op de positieve en negatieve geleiders elkaar moeten uitdoven. In-Akustik gebruikt lucht als isolatiemateriaal. Lucht heeft immers een zeer hoge isolatiewaarde.

De nieuwe productlijn bestaat enerzijds uit interlinks met naar keuze cinch-pluggen of XLR-pluggen en anderzijds uit luidsprekerkabels die voorzien kunnen worden van bananenstekkers of vorkjes, of niets. Van de luidsprekerkabels zijn drie varianten. Het vlaggenschip is de LS-204 XL Micro Air, waarbij zes concentrische kopergeleiders gebruikt worden.

Ook nieuw in het assortiment is de NF-204 Micro Air, een symmetrische kabel. De cinch-versies zijn volledig soldeervrij. Kabel en stekker worden met 1,5 ton druk op elkaar geperst.

Meer weten? Kijk dan op de website van In-Akustik. Een actuele prijslijst is te vinden op de website van Smart Audio, de importeur van In-Akustik in de Benelux.

MERK

EDITORS' CHOICE