NIEUWSOctave

Octave V 70 Class A en HP 700SE: nieuwe buizenversterkers

Het Duitse audiobedrijf Octave bouwt versterkers die zonder uitzondering zijn voorzien van buizen. Het bedrijf heeft onlangs de V 70 Class A uitgebracht, een nieuw ontwikkelde geïntegreerde push-pull versterker die werkt in klasse A. Ook heeft Octave de HP 700 SE uitgebracht, een voorversterker die feitelijk de opvolger is van de HP 700. Beide apparaten zijn verkrijgbaar in een zwarte of zilverkleurige uitvoering.

Octave V 70 Class A: geïntegreerde push-pull versterker

Octave is opgericht in 1968 door Andreas Hofmann en is gevestigd in Duitsland in de plaats Karlsbad. Het bedrijf maakt oorspronkelijk alleen transformatoren. In 1975 kwam de eerste versterker op de markt. Octave bouwt uitsluitend versterkers.

Met de V 70 Class A brengt Octave een nieuw ontwikkelde push-pull geïntegreerde versterker op de markt met een hoog uitgangsvermogen. De V 70 Class A maakt gebruik van Octave's dynamische ruststroominstelling DBC (Dynamic Bias Control), die voorkomt dat de versterker, bijvoorbeeld op luidsprekers met een lage impedantie, al vroeg het limietbereik bereikt dat typerend is voor klasse A. Vier buizen van het type KT120 verzorgen het uitgangsvermogen. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 70 kHz.

De klasse A push-pull geïntegreerde versterker levert tot 50 Watt – met de externe voeding Super Black Box zit er zelfs tot 70 Watt in – en het uitgangsvermogen kan worden aangepast tussen 25 en 50 Watt. Het doel van de V 70 Cllass A is om de klankvoordelen van een klasse A-circuit geschikt te maken voor dagelijks gebruik.

Het is nu verkrijgbaar in zwart en zilver en kost naar verluidt 8.500 euro.

Octave HP 700 SE: voorversterker met buizen, uit te breiden met modules

Octave heeft ook voorversterker HP 700 herzien en vervangen door de opvolger HP 700 SE. Het geluid van het nieuwe model is tot in detail doorontwikkeld en heeft daarnaast een extra symmetrische output gekregen. De voorganger kan niet worden geüpgraded naar de nieuwe SE-versie. De HP 700SE heeft twee slots voor uitbreidingsmodules, zodat bijvoorbeeld een draaitafelingang  of een extra lijningang kan worden toegevoegd.

De high-level versie van de voorversterker gaat voor 12.000 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE