NIEUWSFiio

FiiO LC-RE: hoogwaardige tri-metallic hoofdtelefoonkabel

Het Chinese audiobedrijf FiiO heeft een hoogwaardige hoofdtelefoonkabel uitgebracht die gebruikt kan worden voor hoofdtelefoons met een MMCX-connector of een 0.78 2-pins connector. De kabel is gemaakt van drie soorten metaal en is vanwege de verwisselbare jackpluggen geschikt voor zo ongeveer ieder type jackplug-aansluiting.

FiiO LC-RE: hoofdtelefoonkabel met geleiders gemaakt van drie verschillende metalen

De nieuwe LC-RE van het Chinese FiiO Electronics Technology is een kabel die is ontwikkeld voor in-ear hoofdtelefoons met een zogenaamde MMCX-connector of 0.78 2-pins connector. FiiO beveelt de nieuwe hoofdtelefoonkabel aan voor het high-end in-ear segment voor absoluut perfecte resultaten. Een nauwkeurige productie met bijzonder exquise materialen wordt gecombineerd met de flexibiliteit van verwisselbare jackpluggen, aldus FiiO.

Op het eerste gezicht lijkt de nieuwe FiiO LC-RE op sommige andere kabels van het bedrijf. De LC-RE gaat echter verder dan andere kabels, omdat hier geen puur hoogzuiver koper wordt gebruikt, maar een combinatie van goud, koper en zilver. FiiO spreekt over een kabel met een tri-metallische structuur. Elke signaalgeleider bestaat dus uiteindelijk uit drie geleiders, één van goud, één van zilver en één van koper. De geleiders zijn gedraaid en hebben 240 strengen. De fabrikant spreekt specifiek over Furukawa monokristallijn koper, verguld Furukawa monokristallijn koper en puur zilver. Elke signaalgeleider wordt apart met PVC geïsoleerd. Tenslotte worden de individuele signaalgeleiders op hun beurt gedraaid om een helixstructuur te vormen, zodat een tamelijk complexe structuur met verminderde impedantie en huideffect ontstaat.

Een ander bijzonder kenmerk van de nieuwe FiiO LC-RE is dat deze kabel eindigt in een micro XLR-connector, waarop weer drie verschillende jackpluggen kunnen worden aangesloten. Er is niet alleen een 3,5 mm stereo jack-aansluiting, maar ook een 2,5 mm jack en 4,4 mm jack voor symmetrische aansluitingen. Met deze oplossing is de gebruiker optimaal uitgerust voor alle momenteel beschikbare aansluitvarianten voor draagbare audio-oplossingen.

De FiiO LC-RE heeft een lengte van 1,2 meter.

De nieuwe FiiO LC-RE is verkrijgbaar in twee versies: 1. een versie voor de zeer wijdverbreide MMCX-connector voor in-ear hoofdtelefoons, 2. maar er is ook een versie beschikbaar voor de 0.78 2-pins connector.

FiiO LC-RE: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe FiiO LC-RE zou inmiddels geleverd moeten kunnen worden. We hebben geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar op een Duitstalige website zagen wij een adviesprijs van net geen 200 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE