NIEUWSThrax

Thrax Audio Libra: buizen voorversterker met losse dual mono voeding

Het in de plaats Sofia in Bulgarije gevestigde Thrax Audio heeft de Libra uitgebracht. De nieuwe Libra is een voorversterker die voorzien is van buizen van het type 300B. De voeding bevindt zich in een aparte bijpassende kast. De Libra is niet goedkoop: je mag rekenen op een totaalplaatje van een kleine 50K. 

Thrax Audio Libra: gebalanceerde voorversterker met buizen

Thrax Audio is gevestigd in Sofia, Bulgarije. Het team onder leiding van oprichter en hoofdontwerper, Rumen Artarski, produceert hoogwaardige audiocomponenten en laat zich blijkbaar inspireren door Japanse buisgoeroes zoals Shishido San, Sakuma San en Kondo San.

Wat Thrax Audio doet, is volgens het bedrijf moderne technieken en materialen gebruiken om een luisterervaring te creëren die het origineel benadert. De Libra van Thrax Audio gebruikt twee 300B-buizen per kanaal in een volledige dual mono differentiële pure klasse A-triodeschakeling. De Libra voorversterker is volgens de fabrikant ontworpen om te worden gecombineerd met de Thrax Spartacus 300 mono eindversterkers.

De Libra beschikt over autobias om de veroudering van de buis te compenseren en de juiste werking van de 300B’s zo lang mogelijk te garanderen. Voor een optimale werking hebben de buizen van de Libra veel hulpelektronica nodig. Dit leidde ertoe dat Thrax Audio de eenheid in twee delen splitste: een kast voor de voeding en een kast voor de signaalschakelingen. Dit houdt alle AC- en gelijkrichtruis en bijgeluiden in een aparte doos, terwijl de laatste regeling en filtering wordt bereikt naast elk element in het versterkingscircuit. Bovendien heeft de externe dual-mono voeding een choke-ingangsgelijkrichter voor het laagst mogelijke schakelgeluid. Alles is microprocessor gestuurd met een groot kleuren LCD-scherm dat de status van het apparaat laat zien.

De Thrax Libra heeft vier sets gebalanceerde XLR en twee sets RCA-ingangen. Verder heeft de Libra twee onafhankelijke uitgangen die gebruikt kunnen worden om bi-amping mogelijk te maken met verschillende versterkers voor middentonen/hoge tonen en lage tonen. Thrax geeft als voorbeeld een single-ended triodeversterker voor middentonen/hoge tonen en een krachtige push-pull versterker voor de lage frequenties. Met de offset kan de gebruiker het niveau van de uitgangen aanpassen om eventuele verschillen tussen aangesloten eindversterkers bij te regelen, waardoor het volume op beide synchroon blijft. Voor liefhebbers van open-reel tapes, biedt de Libra ook een volledig gebalanceerde tapelus voor het gebruik van professionele bandrecorders, zodat optimaal geprofiteerd kan worden van de kwaliteit van mastertapes, aldus Thrax Audio.

Bovendien is een bypass voor thuisbioscopen beschikbaar voor wie de Libra op zou willen nemen in zijn thuisbioscoop. Een trigger-uitgang laat daarvoor geschikte eindversterkers mee aan/uitschakelen met de Libra.

Thrax Audio Libra: prijs en leveringsinformatie

De Thrax Audio Libra voorversterker is verkrijgbaar in zwart of zilver geanodiseerd aluminium. De verkoop adviesprijs bedraagt € 49.920, de Spartacus 300B mono eindversterkers gaan € 70.200 kosten. 

MERK

EDITORS' CHOICE