NIEUWSQED

QED presenteert Reference High Resolution USB kabel

Het Britse kabelbedrijf QED heeft de Reference High Resolution USB kabel gepresenteerd. De kabel, een verbeterde versie van een eerder ontwerp, is slanker, flexibeler en heeft volgens de fabrikant verbeterde prestaties.

QED Reference High Resolution USB kabel

Net als alle kabels van het Britse QED wordt de Reference High Resolution USB gebouwd n.a.v. de resultaten van uitgebreid onderzoek naar kabelontwerp dat in 1995 is begonnen en onlangs is gedetailleerd in het bijgewerkte Genesis-rapport. Dit rapport beschrijft de ontwerpprincipes waar het bedrijf zich naar eigen zeggen aan houdt en die hebben geresulteerd in de ontwikkeling van een reeks kabels die de ultieme expressie van geluid vertegenwoordigen door wetenschap, zonder compromis.

Elke QED-kabel in zijn assortiment is gebaseerd op het vlaggenschipmodel en hoewel ze op verschillende manieren kunnen worden beïnvloed door prijs, grootte of gebruiksgemak, behoudt elke kabel de originele basiskenmerken van dat model. Dit geeft zelfs de basiskabel in elk bereik een sonisch voordeel ten opzichte van hun vergelijkbare geprijsde concurrenten. “De Reference High Resolution USB kabel is het state-of-the-art aanbod van QED en vertegenwoordigt als zodanig het toppunt van ons begrip van deze complexe kabeltoepassing,” aldus QED.

QED Reference High Resolution USB kabel: technische specificaties

  • Outside diameter: 7 mm
  • Characteristic Impedance: 90 Ohm +/-5%
  • Signal Pair Attenuation: < -0.11 dB/m @ 480 MHz
  • Propagation Delay: 26 ns max
  • Propagation Delay Skew: 68 ps max
  • Maximum Data Rate: 480 Mb/s
  • Worst case time related jitter: < 76 ps pk-pk (5 m cable measured at 480 Mb/s; 440 mV rms)


QED Reference High Resolution USB kabel: prijzen

0,6 meter: 95 euro
1,0 meter 100 euro
2,0 meter 110 euro
3,0 meter 125 euro

MERK

EDITORS' CHOICE