NIEUWSPS Audio

PS Audio Stellar M1200: monoblok met buizenvoortrap en klasse D eindtrap

Het Amerikaanse audiobedrijf PS Audio heeft de Stellar M1200 aangekondigd, een potige mono eindversterker met een buis in de voortrap en een klasse D eindtrap. Met 600 Watt aan acht Ohm zal de aangesloten luidspreker niets tekort komen. Naar verwachting komt de Stella M1200 in de loop van mei of juni op de markt.

PS Audio Stellar M1200: mono eindversterker met buis in de voortrap en klasse D eindtrap

De nieuwe Stellar M1200 van het Amerikaanse PS Audio begon als een "droomproject van PS-ingenieur Darren Myers", die wilde zien wat er zou gebeuren als hij een krachtige eindtrap zou combineren met een rijk en warm buizenvoortrapje.

Het resultaat? Een monoblok eindversterker die een klasse A voortrap met daarin een buis (van het type 12AU7) combineert met een klasse D uitgangstrap die 600 Watt in 8 Ohm of 1.200 Watt in 4 Ohm kan leveren. Het in Colorado gevestigde audiobedrijf stelt nadrukkelijk dat een dergelijk hoog uitgangsvermogen niet alleen tegemoetkomt aan het handjevol stroomvretende luidsprekers die erom vragen, maar met name ook is bedoeld om voldoende dynamiek en verhoogde lineairiteit te bieden voor elk ingangssignaal van elk formaat. Met de Stellar M1200 gelooft PS Audio dat het een “buitengewoon muzikale en dynamische” versterker heeft gecreëerd.

De Stellar M1200 weegt 12 kilogram (klasse D versterkers zijn aanzienlijk lichter dan andere typen versterkers), heeft cinch- en gebalanceerde XLR-ingangen, een 3,5 mm trigger-ingang en solide verkoperde luidsprekeraansluitingen.

PS Audio Stellar M1200: prijs en leveringsinformatie

De Stellar M1200 is straks verkrijgbaar in zwarte of zilveren uitvoering. Naar verwachting komt hij in mei of juni 2020 op de markt. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE