NIEUWS

IFA 2020 in Berlijn gaat door, maar in andere vorm

Sinan Kökbugur | 22 april 2020

De jaarlijks in de maand september in Berlijn gehouden audio- en technologiebeurs IFA zal dit jaar in een gewijzigde vorm gaan plaatsvinden. De Duitse regering heeft immers alle evenementen met meer dan 5.000 deelnemers verboden tot 24 oktober 2020. De definitieve vorm van de IFA moet nog worden bepaald. 

IFA 2020 in Berlijn

IFA Berlin gaat plaatsvinden in Berlijn in september, maar met een innovatief nieuw concept, naar aanleiding van het besluit van de Berlijnse regering om alle evenementen met meer dan 5.000 deelnemers te verbieden tot 24 oktober 2020. Als gevolg hiervan kan IFA Berlin, één van 's werelds belangrijkste vakbeurzen voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten, niet doorgaan zoals gewoonlijk.

De organisatoren van IFA, gfu en Messe Berlin hebben op deze ontwikkeling geanticipeerd en bespreken al enkele weken een reeks alternatieve concepten. De planning voor een concept is naar eigen zeggen vergevorderd waarmee IFA haar kernfuncties voor onze industrie kan waarmaken: als een wereldwijde showcase voor technologische innovatie en een belangrijke ontmoetingsplaats voor merken, fabrikanten, retailers en media.  Gfu en Messe Berlin presenteren de details van het bijgewerkte concept voor IFA 2020 in de nabije toekomst.

Hans-Joachim Kamp, voorzitter van de Raad van Toezicht van gfu Consumer und Home Electronics, legt uit: ”We verwachtten deze ontwikkeling gezien de constant veranderende pandemie en stellen op prijs dat we nu een duidelijk regelgevingskader hebben dat ons, onze partner Messe Berlin, en onze exposanten om gedetailleerde plannen te maken voor IFA 2020”.

Wat het uiteindelijke formaat zal zijn, valt nog te bezien, maar het zal hoogstwaarschijnlijk een grotere online aanwezigheid met zich meebrengen en naarmate de wereld meer gewend raakt aan communiceren en werken op afstand, zou het zelfs meer AV-enthousiastelingen kunnen bereiken dan eerdere evenementen.


EDITORS' CHOICE