NIEUWSEarMen

EarMen TR-Amp: DAC en krachtige hoofdtelefoonversterker met accu

Het in de VS gevestigde EarMen heeft de TR-Amp aangekondigd, een compacte DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker die eventueel ook als voorversterker ingezet kan worden. De zakformaat EarMen TR-Amp kan zelfs de meest veeleisende hoofdtelefoons van stroom voorzien en kan volgens de fabrikant 400 mWatt in 16 Ohm leveren gedurende 10 uur.

EarMen TR-Amp: DAC en hoofdtelefoonversterker voor in je jaszak

De meeste draagbare muziekspelers en smartphones hebben niet voldoende vermogen om een goede hoofdtelefoon aan te sturen. In-ear hoofdtelefoons vormen vanwege de doorgaans hoge gevoeligheid geen uitdaging voor draagbare spelers maar een hoogwaardige over-ear hoofdtelefoon met een wat lager rendement kan tekort komen indien aangestuurd door een smartphone of andere draagbare muziekspeler. Een losse hoofdtelefoonversterker, eventueel voorzien van een DA-converter, zoals de nieuwe TR-Amp van EarMen, kan op dat moment de perfecte oplossing zijn.

Wie of wat is EarMen? Ontworpen en ontwikkeld door Milomir “Miki” Trosic, oprichter van zusterbedrijf Auris Audio, zet EarMen de erfenis van geluid voort die Auris Audio in de hifiwereld heeft gevestigd. In tegenstelling tot Auris-producten, is EarMen echter exclusief ontworpen voor draagbaar luisteren en daarom zijn de producten klein van formaat, waardoor ze makkelijk in een jaszak passen, naast een smartphone. Hoewel ze klein zijn, bevatten de producten van EarMen volgens de fabrikant krachtige audiocomponenten die zijn ontworpen om de luisteraar een compromisloze luisterervaring te bieden. Krachtige versterking en audioverwerking van wereldklasse, volledig compatibel met alle grote smartphones en computers, allemaal in een apparaat ter grootte van een aansteker. Hoewel EarMen in de VS is gevestigd, worden alle producten in Europa gebouwd, ook de nieuwe TR-Amp.

De nieuwe TR-Amp is het nieuwste product van het merk, een draagbare DAC / hoofdtelefoonversterker / voorversterker op batterijen in handpalmformaat. De TR-Amp is uitgerust met een ES9038Q2M SABRE DAC die ESS's gepatenteerde HyperStream II QUAD-architectuur gebruikt en voorzien is van de Time Domain Jitter Eliminator van dat bedrijf. Het kleine apparaat verwerkt alle PCM-audioformaten tot een resolutie van 32-bit/384 kHz, DSD256 via DoP, native DSD128 en MQA.

De oplaadbare 3.700mA-batterij van de TR-Amp heeft een opgegeven levensduur van 10 uur, waarbij de hoofdtelefoonversterker 400 mWatt vermogen kan leveren aan 16 Ohm gedurende die hele tijdsduur. Het opladen gaat via een speciale USB-C-poort, waarbij muzieksignaal wordt geleverd via een afzonderlijke USB-C-gegevenspoort. Het versterkergedeelte van de TR-Amp gebruikt een Texas Instruments TPA6120 IC met stroomfeedback klasse AB versterkerarchitectuur om een hoge bandbreedte, extreem lage ruis en een dynamisch bereik tot 128 dB te geven.

“Door een stroomfeedbackversterker te gebruiken, kunnen we een hoge stijgsnelheid verkrijgen om afwijkingen door vervorming te elimineren en de stroom-op-verzoek aan de uitgang leveren zodat de versterker snel en lineair kan reageren wanneer nodig zonder vervorming,” zo stelt Miroslav Milovanovic van EarMen. “Het betekent ook dat de frequentierespons onafhankelijk is van de versterking, waardoor de volledige bandbreedte van de versterker over een groot aantal versterkingsinstellingen kan worden gebruikt.”

De volumeregeling is analoog voor zowel de voorversterker als de hoofdtelefoonversterker, en de TR-Amp heeft twee hoofdtelefoonuitgangen die tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. “Speel alles van MP3 tot MQA, of stream van Tidal of Qubuz, je zult altijd een mooie, neutrale geluidskwaliteit horen”, zei Milovanovic. “En welke hoofdtelefoon je ook aansluit, je zult ontdekken dat de TR-Amp een prestatieniveau levert dat zelfs de meest veeleisende audioliefhebber tevreden zal stellen.”

EarMen TR-Amp: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe TR-Amp van EarMen wordt standaard geleverd met een afgeschermde vrouwelijke USB-A naar USB-C-adapter. Op de website van EarMen wordt de TR-Amp voor 249 dollar aangeboden, maar klanten in de Benelux moeten rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, mogelijke invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. De prijs aan huis zal dus wel wat hoger uitvallen. Meer weten? Kijk dan op de website van EarMen.

MERK

EDITORS' CHOICE