NIEUWSStassen Hifi

Stassen: in 65 jaar van ingenieursbureau naar hifispecialist

De in Venlo gevestigde audiodealer Stassen bestaat dit jaar 65 jaar. In 1955 begonnen Math Stassen en Chr. Stassen het ingenieursbedrijf Math Stassen NV. Dit bedrijf was gespecialiseerd in elektrische installatie, automatisering, kabelbediening en draadloze besturing. Stassen heeft zich ontwikkeld tot een gespecialiseerde dealer van hoogwaardige audiocomponenten. Het luisterkasteel in Tegelen biedt alle rust en ruimte om naar allerlei verschillende componenten te luisteren.

Stassen bestaat 65 jaar

In 1955 begonnen Math Stassen en Chr. Stassen het ingenieursbedrijf Math Stassen NV dat zich toelegde op elektrische installaties en de daarbij komende automatisering, kabelbediening en draadloze besturing. Math Stassen en Chr. Stassen merken de afwezigheid van verkoop van apparatuur aan de consument op. Zodoende wordt in 1959 het pand aan de Vleesstraat in Venlo gekocht. Na een ingrijpende verbouwing werdt dit pand in 1964 geopend en hier werd de verkoop van apparatuur gerealiseerd. Dit was het begin van hifi verkoop onder de naam Stassen Hifi.

Het bedrijf groeide snel en in 1970 volgde wederom een verbouwing. Het pand werd uitgebreid met zeven verdiepingen en een lift. Door de extra ruimte kon Math Stassen BV haar klanten nog betere service bieden om de juiste keuze te maken. De verschillende verdiepingen zorgden ervoor dat klanten continu in verbazing vielen over de mogelijkheden die Math Stassen BV te bieden had.

In 1974 werd het oude postkantoor van Tegelen gekocht. Met dit pand kon Stassen Hifi de klant nog meer verrassen, door de luisterruimtes in te delen als de woonkamer bij de klant thuis. Door de nationale snelle groei van het pand, ook wel luisterkasteel genoemd, en de naam Palazzo, werd er in 1980 een grote persconferentie gegeven waarbij nieuwe producten werden gelanceerd.


Stassen Hifi bleef zich verder specialiseren op het gebied van innovatie en kwaliteit in de hifi markt. Wateroverlast in 1994 en 1995 gaven problemen voor de bedrijfsvoering, maar een volledige renovatie in 1998 en mede door de toetreding op internet werd Stassen internationaal bekend. Door de internationale bekendheid werden klanten van buiten Nederland attent gemaakt op Stassen Hifi. Zodoende kwamen klanten in contact met de uitzonderlijke service en kwaliteit die Stassen Hifi te bieden had.


In 2006 wordt in de regio Düsseldorf een opslagruimte gekocht om snellere levering, een groter assortiment en lagere prijzen te garanderen. In 2008 wordt het pand aan de Vleesstraat in Venlo gesloten voor een grote renovatie. Om de klanten te informeren over de verhuizing van de verkoop van apparatuur naar Tegelen wordt het grootste touchscreen van Nederland geplaatst in één van de etalages. Met dit touchscreen werden klanten op de hoogte gehouden van ontwikkelingen van Stassen en de Hifi markt.


In 2012 is het dan zover en worden zowel het zeven verdiepingen tellende pand in Venlo als het Palazzo luisterkasteel volledig gerenoveerd opgeleverd. Het Palazzo luisterkasteel wordt uitgebreid met een aantal luisterruimtes en een nieuw gebouw met opslag en laboratorium. Tevens wordt het eerste Auro 3D theater ter wereld geïntroduceerd, welke met een grote persconferentie wordt gepresenteerd.

Adres en contactgegevens Stassen Hifi

Palazzo luisterkasteel en winkel
Grotestraat 23
5931 CS Tegelen
 
Showroom Venlo
Vleesstraat 68
5911 JH Venlo
 
Tel. +31 (0)77 – 320 7320
Website: www.stassen.nl
Kijk op de website voor openingstijden en een routebeschrijving.EDITORS' CHOICE