NIEUWS

Bouw zelf jouw buizenversterker bij TubeSociety

Voor veel muziekliefhebbers gaat er niets boven het geluid van een buizenversterker. Bij TubeSociety, een afdeling van ingenieursbureau Vanderveen, leren de cursisten stap voor stap een eigen buizenversterker te ontwerpen en te bouwen. De inschrijving voor deze jaarlijks terugkerende cursus is nu geopend. Naar verwachting zullen de lessen in september 2020 starten.

TubeSociety door Menno Van der Veen

Voor wie meer wil weten van de techniek van buizenversterkers en de kennis meteen zou willen gebruiken, biedt ingenieursbureau Vanderveen een cursus waarin de deelnemers stap voor stap een buizenversterker bouwen.

De opleiding wordt om de week gegeven op zaterdagen van 11 tot 15 uur. In de eerste cursus-helft tot eind 2020, is het karakter vooral kennis en inzicht. Daarna, tot de slotdag in mei 2021, volgen verdieping en de praktijk. De cursist hoeft geen ervaring te hebben met zelfbouw, dat leren de deelnemers tijdens de cursus. Ook hoef je geen wetenschapper te zijn; het is wel prettig als je met de rekenmachine kunt omgaan. De kennis en ervaring van Menno van der Veen, plus de onderlinge hulp tijdens lessen en via TubeSociety-mail, staan garant voor een brede scholing.

“In de afgelopen jaren werd een gezamenlijk thema gevolgd. Zo maakten we met buizen bijvoorbeeld een platenspeler voorversterker, een Single-Ended-versterker en in 2019 een krachtige 2 x 80 Watt eindversterker. Voor 2020 geldt: “realiseer jouw droomwens”. Door onderling overleg en hulp levert dat verschillende eindproducten op, waardoor je scholing nog veelzijdiger wordt,” aldus ingenieursbureau Vanderveen.

Tot begin september 2020 is het mogelijk om je voor deze TubeSociety opleiding aan te melden. De lessen starten in september en volgen het schooljaar tot de grote vakantie in 2021; 16 lessen in totaal.

Ten slotte: door de huidige dreiging van coronavirus zijn precieze lesdata vermoedelijk pas eind juni bekend; volg daartoe de website. Plaats van de opleiding is Hichtum, vlak bij Bolsward, in het Vanderveen laboratorium.

Meer info en inschrijven: www.mennovanderveen.nl sectie TubeSociety

EDITORS' CHOICE