Atlantic Technology FS-HR280: quad-driver hoofdtelefoon, nu met korting

Het Amerikaanse audiobedrijf Atlantic Technology heeft de levering van de eerder aangekondigde over-ear hoofdtelefoon type FS-HR-280 gestart. De hoofdtelefoon wordt bovendien met 50 dollar introductiekorting aangeboden. De FS-HR280 heeft vier drivers per oorschelp aan boord.

Atlantic Technology FS-HR280

Afgezien van zijn opvallende blauw- en roségouden uiterlijk, is de FS-HR280 van het in de VS gevestigde Atlantic Technology een over-ear gesloten ontwerp met een gepatenteerde quad-driver array die past bij een 1,6-inch dunne film dynamische basdriver met een diameter van 40 millimeter en een gepatenteerde keramische tweeter in elke oorschelp. Atlantic heeft de hoofdtelefoon naar eigen zeggen ontworpen om een gebalanceerd geluid te leveren met 'uitgebreide details in de hoge frequenties, uitstekende helderheid in het middenbereik en diepe bassen'.

Met een gewicht van iets meer 280 gram is de hoofdtelefoon relatief licht en de oorschelpen zijn ontworpen om een goede isolatie van buitengeluiden te geven zonder de audioprestaties in gevaar te brengen. De FS-HR280 geeft een comfortabele afdichting rond het oor met zachte, met leer beklede kussens. Een verstelbare hoofdband van gewatteerd leer en draaibare oorschelpen dragen verder bij aan een comfortabele pasvorm.

De FS-HR280 heeft een afneembare 1,3 meter lange wirwarvrije kabel gemaakt van zuurstofvrij koper, een gevlochten nylon mantel en een vergulde 3,5 mm-stekker met een antislip gekartelde aluminium behuizing.

Handsfree bellen en bedienen voor iOS- en Android-apparaten wordt afgehandeld door een in-line microfoon en controller met knoppen voor het beantwoorden / beëindigen van oproepen, volume, afspelen / pauzeren en overslaan van nummers. Accessoires zijn onder meer een vergulde kwart-inch telefoonstekkeradapter en een nylon reisetui met een verwijderbaar accessoiretasje.

De nominale gevoeligheid is 105 dB en de impedantie is 32 Ohm, waardoor de FS-HR280 gemakkelijk aan te sturen is met elk (mobiel) apparaat. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 40 kHz.

Atlantic Technology FS-HR280: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of de FS-HR280 ook naar de Benelux zal komen. De catalogusprijs is 299 dollar, maar de hoofdtelefoon is momenteel beschikbaar voor 249 dollar in de webshop van Atlantic Technology. Een belangstellende in de Benelux moet vanzelfsprekend rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, eventuele invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. En de huidige korting zou op enig moment weer kunnen vervallen.


EDITORS' CHOICE