NIEUWSDenon

Producten van Denon en Marantz ontvangen “Roon Tested” label

Sound United, moederbedrijf van Denon, Marantz, Definitive Technology, Polk Audio, Boston Acoustics en Classé, heeft aangekondigd dat een hele reeks AV-receivers en andere producten van Denon en Marantz zijn gecertificeerd als “Roon Tested”, waardoor ze naadloos kunnen integreren met het op betaalde abonnementen gebaseerde Roon- muziekbeheersysteem.

Software van Roon Labs op producten van Denon en Marantz

Roon-geteste producten, meer dan zestig in totaal gezamenlijk van beide merken, kunnen nu muziek streamen vanaf een Roon Core apparaat of server om een doorzoekbare grafische luisterervaring te creëren die albumillustraties, artiestenfoto's, albumcredits, songteksten, biografische informatie, tourdata en meer presenteert.

Naast het brengen van lokaal opgeslagen muziek in het Roon-ecosysteem, integreert Roon-software met de Tidal en Qobuz hi-res streaming-services, waardoor het mogelijk wordt om naar muziek te zoeken en afspeellijsten te creëren in alle bronnen en de luisterervaring te besturen via apps voor Mac, Windows, iOS en Android met netwerkuitgang voor audio naar elk Roon Ready, Roon Tested, AirPlay, Chromecast, Mac, Windows, iOS of Android-apparaat op het netwerk.

“Een cruciaal aspect van de luisterervaring is dat je meer leert over je favoriete artiesten, songwriters en bands,” stelt Brendon Stead, Senior Vice President Product Development van Sound United. “Het maakt de muziek intiemer en levendiger. In het verleden werd deze intimiteit geleverd door platen- of cd-covers en ontbrak het in digitale online muziek. Roon hielp bij het pionieren van dit soort ervaringen in de wereld van het streamen van muziek. We zijn erg blij dat Denon en Marantz nu Roon Tested zijn, zodat onze enthousiaste luisteraars meer kunnen blijven ontdekken over de muziek waar ze van houden.”

Het gebruik van de software van Roon Labs is overigens niet gratis (streamingdiensten Tidal en Qobuz zijn dat ook niet). Een gebruiker zal zelf licenties moeten aanschaffen op de website van Roon Labs. Beide merken bieden echter eigenaren van Roon Tested-producten een gratis proefperiode van zestig dagen aan, zodat ze software van Roon kunnen uitproberen.

Welke producten van Denon zijn Roon Tested?

Twee dozijn Denon AV-receivers in alle prijscategorieën zijn nu met Roon getest, naast de geïntegreerde PMA-2500NE, PMA-1600NE en PMA-150H versterkers, de DNP-800NE netwerkaudiospeler, CEOL N-10 CD-ontvangersysteem, DHT- S516H soundbar, DRA-800H stereo-ontvanger en Home 150, 250 en 350 op Wi-Fi gebaseerde draadloze luidsprekers. Ga naar usa.denon.com voor de volledige lijst van Roon Tested Denon-producten.

Welke producten van Marantz zijn Roon Tested?

Meer dan een dozijn Marantz AV-ontvangers in alle prijscategorieën zijn met Roon getest, naast de AV7703, AV7704, AV8805 en AV7705 AV-voorversterkers / -processors, SR6014 en SR5014 eindversterkers, ND8006 CD-speler, PM7000N geïntegreerde stereoversterker, NA6006 netwerkaudio speler, ND8006 netwerk-CD-speler, M-CR612 netwerk-CD-ontvanger, SA-10 en SA-12 SACD / CD-spelers, SA-KI Ruby SACD / CD-speler / DAC en NR1200 stereo-ontvanger. Ga naar us.marantz.com voor de volledige lijst van Roon Tested Marantz-producten.

MERK

EDITORS' CHOICE