NIEUWSShanling

Shanling M6 Pro: nieuwe vlaggenschip draagbare muziekspeler

Het Chinese audiobedrijf Shanling heeft in 2019 de M6 Portable Hi-res Music Player op de markt gebracht, de eerste Google Android-gebaseerde Digital Audio Player (DAP)  van het bedrijf. Het bedrijf gaat nog een stapje verder en presenteert de nieuwe Shanling M6 Pro Android Hi-res Music Player. We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe M6 Pro leverbaar is en voor welke prijs, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Shanling M6 Pro: draagbaar topgeluid

Vorig jaar presenteerde Shanling de M6,een Android hi-res Music Player, de eerste draagbare audiospeler van het bedrijf op basis van Google Android. De nieuw aangekondigde M6 Pro draait ook op Android en zou op belangrijke gebieden superieur zijn aan zijn kleine broertje. Feitelijk is de Shanling M6 Pro het nieuwe vlaggenschip in het Shanling-assortiment.

Het hart van de nieuwe Shanling M6 Pro is een krachtige processor, t.w. een Qualcomm Snapdragon 430 SoC met acht cores, 4 GB RAM en 32 GB ROM. Dit laatste is naar huidige maatstaven en beetje karig maar uiteraard kan een microSD-kaart worden geplaatst, tot een capaciteit tot 512 GB.

Het bedieningsconcept van de nieuwe M6 Pro is uiteraard primair gebaseerd op een touchscreen display, waarbij gebruik wordt gemaakt van een 4,7 inch kleurendisplay met een resolutie van 720p. Daarnaast zijn er natuurlijk corresponderende knoppen aan de zijkanten voor essentiële functies, zodat eenvoudige bediening, bijvoorbeeld voor afspeelbediening en volumeregeling, ook 'blindelings' kan worden uitgevoerd.

De signaalverwerking is gebaseerd op een dubbele DAC-configuratie op basis van AKM AK4497EQ DAC's, zodat signalen in lineaire PCM met maximaal 32 bits en 768 kHz en native DSD met maximaal DSD256 kunnen worden verwerkt. Dit wordt gevolgd door een circuitstructuur met vier laagdoorlaatfilters op basis van Texas Instruments OPA1622 en een eindtrap uitgerust met Texas Instruments ADA4610-2, ook een Texas Instruments BUF634. De complete structuur van de eindtrap is symmetrisch ontworpen en is bedoeld om een bijzonder nauwkeurige signaalverwerking te garanderen met een hoge output van minimaal 600 mW bij 32 Ohm. De M6 Pro heeft een 3,5 mm stereo mini-jack-aansluiting, maar ook een 2,5 mm stereo mini-jack-aansluiting en een 4,4 mm-aansluiting voor het symmetrisch aansluiten van een hoofdtelefoon. Dit dekt het hele assortiment connectoren dat momenteel beschikbaar is voor hoofdtelefoons in het mobiele segment, dus de gebruiker hoeft geen adapters te gebruiken. De eindtrap kent drie modi: Low Gain, High Gain en Ultra High Gain, zodat  de M6 Pro optimaal kan worden aangepast aan verschillende hoofdtelefoons.

Dualband WiFi is beschikbaar voor communicatie met de omgeving, evenals Bluetooth 4.2 met ondersteuning van SBC, AAC, aptX, aptX HD en HWA. Een USB-interface mag natuurlijk niet ontbreken, dat is USB-C, die natuurlijk ook dient om de accu op te laden.

Met 4.000 mAh zou deze batterij een speelduur van maximaal 13 uur moeten bieden, op voorwaarde dat de gebruiker een  DAC gebruikt en de eindtrap single-ended gebruikt. Negen uur zijn beschikbaar in Dual DAC Mode en Single Ended in de eindtrap, en nog steeds moet acht uur runtime op volledige kwaliteit worden aangeboden met Dual DAC en Balanced Mode. Omdat de batterij QC3.9 Quick Charging heeft, zou de time-out bij het stopcontact vrij kort moeten zijn.

De Shanling M6 Pro Android hi-res muziekspeler wordt gepresenteerd in een chique metalen zilverkleurige behuizing.

Shanling M6 Pro: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting kan de nieuwe M6 Pro van Shanling vanaf mei 2020 geleverd worden. De adviesprijs is 759 euro.

EDITORS' CHOICE