NIEUWS

Taga Harmony HTA-700B v.3 en Thunder SW-12 Subwoofer

Het Poolse audiobedrijf Taga Harmony heeft twee nieuwe versies van zijn HTA-700B hybride geïntegreerde versterker en de Thunder SW-12 subwoofer aangekondigd. We zijn nog in afwachting van prijzen en leveringsinformatie, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers. 

Taga Harmony HTA-700B v.3: hybride geïntegreerde versterker

Het in de Poolse plaats Warschau gevestigde audiobedrijf Taga Harmony heeft de nieuwste versie onthuld van zijn populaire middelgrote hybride geïntegreerde versterker, de HTA-700B v.3. De HTA-700B v.3 combineert de techniek van buizen en transistors. Hij kan met of zonder een usb-ingang worden geleverd.

Het ontwerp maakt gebruik van 2 x 12AU7 Shuguang-vacuümbuizen in de voortrap die dienen als bufferversterker en een paar TDA7296-transistors in de eindtrap. De HTA-700B v.3-USB combineert volgens de bouwer het beste van twee werelden: een zacht en analoog geluidskarakter dat wordt geleverd door buizen en dat bijdraagt aan de hoge dynamiek en kracht van transistoren. De herziene 150 Watt ringkerntransformator biedt grote hoeveelheden schoon vermogen, hoge spanningsstabiliteit en een zeer lage AC-rimpelstroom. Dit weerspiegelt zich in een hogere dynamiek en extra pure energie en grotere mogelijkheden om verschillende luidsprekers op de juiste manier aan te sturen.

Hoogwaardige condensatoren (2 x 50 Volt / 3.300 uF) zorgen voor stabiel afspelen en verbeteren de muzikaliteit en de diepte van het geluidsveld, aldus Taga Harmony. Voor de beste helderheid van het geluid gebruikt de HTA-700B v.3-USB audiofiele kwaliteit Wima-condensatoren die zowel op de invoer als de uitvoer van de buizen en voor de toonregelaars werden gebruikt. Een Japanse ALPS-volumepotentiometer van audiofiele kwaliteit biedt een uitstekende kanaalbalans en kanaalscheiding en heeft een uitstekend werkgevoel. Een oversized aluminium koellichaam (onafhankelijke koellichaam voor elk kanaal) helpt bij het verspreiden van interne warmte en zorgt voor langdurig afspelen met hoog vermogen met een beperkte vervorming. De hoogwaardige, vergulde luidsprekeraansluitingen bieden vrijwel verliesloze signaaloverdracht naar luidsprekers.

Naast twee analoge bronnen kan de gebruiker een scala aan digitale apparaten aansluiten via de usb-ingang of de optische ingangn en een ingebouwde hoge resolutie 24-bit/192 kHz DA-converter (gebaseerd op SA9123- en AK4430-circuits) levert altijd de beste geluidsprestaties. De HTA-700B v.3-USB is ook een ideale metgezel voor mobiele apparaten, wnat hij heeft ook bluetooth-connectiviteit aan boord. Voor degenen die de voorkeur geven aan discreet luisteren, is de HTA-700B v.3-USB voorzien van een hoogwaardige hoofdtelefoonvoorversterker. De voorversterkeruitgang is bedoeld voor een optionele externe eindversterker of actieve subwoofer en/of luidsprekers. De HTA-700B v.3-USB biedt dus extra opties voor het eenvoudig upgraden van de geluidskwaliteit:

Taga Harmony geeft voor de HTA-700B v.3 een vermogen op van twee keer 28 Watt aan acht Ohm en twee keer 45 Watt aan vier Ohm. De signaal/ruisverhouding is 75 dB.

Thunder SW-12: actieve subwoofer met klasse AB versterker

Taga Harmony bouwt niet alleen versterkers en bronnen, maar ook luidsprekers. Dat brengt ons bij de nieuwe Thunder SW-12, een 12-inch single-conus driver subwoofer met een sleufvormige achterpoort in combinatie met een ingebouwde klasse AB versterker met een vermogen van 350 Watt vermogen.

Alleen de driver weegt circa 7,5 kilogram en maakt gebruik van een metalen chassis, een structuur met twee magneten en een robuuste spreekspoel van 65 millimeter.

Volgens Taga Harmony heeft de Thunder SW-12 een frequentiebereik van 30 Hz tot 200 Hz (± 3 dB). Dankzij een geïntegreerde clipping limiter kan de gebruiker zeker zijn van optimale prestaties, evenals een veilige werking van de versterker en woofer, zelfs bij extreem hoge volumeniveaus, aldus TAGA Harmony.

We weten nog niet of de producten naar de Benelux zullen en komen en wat ze dan zouden kosten. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Taga Harmony.


EDITORS' CHOICE