NIEUWSYamaha

Yamaha MusicCast Surround: streaming speakers worden surround-speakers

Yamaha's MusicCast Multiroom-systeem brengt volgens het Japanse audiobedrijf het beste geluid in het hele huis. Elke bron kan in elke kamer worden afgespeeld, op alle apparaten die via MusicCast zijn aangesloten - van de soundbar tot de platenspeler en de zelfspelende Disklavier-vleugel. Maar MusicCast heeft nog meer in petto: Dankzij de MusicCast Surround-functie kunnen de MusicCast 20 en MusicCast 50 streaming-luidsprekers als surround-speakers worden geïntegreerd in de 5.1-opstelling. Er hoeven geen lange kabels meer te worden gelegd, de audio-overdracht is volledig draadloos. De installatie en bediening vinden comfortabel plaats via de gratis MusicCast Controller-app.

Yamaha MusicCast: echte surround-sound met compatibele MusicCast-apparaten

Yamaha AV-receivers en soundbars zijn het perfecte hart van het home-entertainmentsysteem. Soundbars zoals MusicCast BAR 40 en MusicCast BAR 400 brengen authentieke 3D-surround-sound met opwindende DTS Virtual:X in de woonkamer - eenvoudigweg uit één slanke luidsprekerkast. Met de AV-receivers uit de RX-V- en AVENTAGE-serie van Yamaha kunt u, afhankelijk van het model, indrukwekkende luidsprekeropstellingen opzetten, van de klassieke 5.1-opstelling tot de krachtige 7.2.4 Dolby Atmos Home Cinema. Als u de voorkeur geeft aan echte luidsprekers in plaats van virtuele soundbar-surround, maar u wilt de luidsprekerkabels voor de achterste luidsprekers niet door de woonkamer laten lopen, kiest u voor MusicCast Surround: op deze manier kunnen de compatibele MusicCast-streaming-luidsprekers draadloos worden gekoppeld met ondersteunde soundbars en AV-receivers en volwaardige surround-luidsprekers worden.

Yamaha MusicCast: streaming-speakers worden surround-luidsprekers

Met de gratis MusicCast Controller-app voor iOS en Android kunnen de MusicCast 20 en MusicCast 50 streaming-luidsprekers worden gekoppeld aan compatibele soundbars en AV-receivers. Dit maakt ze in een 5.1-opstelling tot volwaardige surround-luidsprekers. Naar keuze kunnen twee MusicCast 20 of twee MusicCast 50 luidsprekers de linker en rechter surround-kanalen afspelen. Beide kanalen kunnen ook via één MusicCast 50 worden weergegeven, aangezien deze geschikt is voor stereoweergave. De luidsprekers hebben alleen een stroomaansluiting nodig, het signaal wordt volledig draadloos overgedragen - er is geen ingewikkelde kabelaanleg nodig. Zo brengt Yamaha in een mum van tijd opwindend ruimtelijk geluid voor series, films en videogames in de huiskamer.

Yamaha MusicCast: het veelzijdige Multiroom-systeem

Uiteraard kan Yamaha MusicCast naast de surround-mogelijkheden nog steeds al zijn andere sterke punten uitspelen. Het uitgebreide Multiroom-systeem brengt compatibele componenten samen in een netwerk zodat alle signalen en bronnen beschikbaar zijn op alle apparaten in elke kamer van het huis. MusicCast is daarbij geen op zichzelf staande oplossing, maar een vast onderdeel van Yamaha AV-producten. Van streaming-luidsprekers tot de AV-receiver zijn vrijwel alle netwerkgeschikte componenten compatibel met het MusicCast Multiroom-systeem. Met de MusicCast VINYL 500 heeft Yamaha ook 's werelds eerste Multiroom-geschikte platenspeler ontwikkeld, die het mogelijk maakt om muzikale schatten van vinyl draadloos te laten klinken in elke kamer. Zelfs full-size klavieren en vleugels uit de Yamaha Disklavier-serie zijn compatibel met het MusicCast-netwerk. Zo brengt Yamaha het beste geluid uit welke bron dan ook in het hele huis.

Yamaha MusicCast Surround-compatibele producten

Voor de MusicCast Surround-functionaliteit is een compatibele soundbar of een ondersteunde AV-receiver vereist, in combinatie met de bijbehorende streaming-luidsprekers. De volgende Yamaha-producten zijn compatibel met MusicCast Surround:

Soundbars

  • MusicCast BAR 40
  • MusicCast BAR 400
  • ATS-4080

AV-receivers

  • RX-V485, RX-D485, RX-V585, RX-V685, RX-S602
  • HTR-3072, HTR-4072, HTR-6072
  • RX-A680, RX-A780, RX-A880, RX-A1080, RX-A2080, RX-A3080

Luidsprekers

  • MusicCast 20
  • MusicCast 50

MERK

EDITORS' CHOICE