NIEUWSSamsung

Samsung kondigt Europese lancering aan van 2020 QLED 8K-tv's

Elektronicagigant Samsung heeft de Europese lancering van een reeks nieuwe QLED 8K-televisies aangkondigd. Naast de nieuwe Q950TS QLED 8K-tv wordt een uitgebreid portfolio van QLED 8K, QLED 4K, lifestyle en MicroLED-schermen onthuld. Samsung onthult de line-up van Europese tv’s en audioapparatuur voor 2020 op het Samsung Forum in het Mediterrane Conferentiecentrum in Valletta, Malta. Onder deze apparaten bevindt zich het nieuwe vlaggenschip, de Q950TS QLED 8K-tv, een uitgebreid portfolio QLED 8K en 4K, MicroLED, lifestyle-tv’s en soundbars.

Televisies voor 2020 met de volgende generatie intelligente schermen

Samsungs vlaggenschip, de Q950TS QLED 8K-tv 2020, biedt volgens de fabrikant ongekende technologie en een ongeëvenaarde, meeslepende kijkervaring. De tv combineert ongerepte beeld- en geluidskwaliteit, intelligente AI-mogelijkheden en een premium ontwerp. De Samsung Q950 QLED 8K-tv is in Europa beschikbaar in 65, 75 en 85. Het revolutionaire Infinity Screen levert een screen-to-body ratio van 99 procent. Met een verbluffend slank profiel van 15 mm en zes ingebouwde luidsprekers geeft de Q950 een nieuwe betekenis aan meeslepend tv-kijken. De grenzen tussen de tv en de omgeving verdwijnen, om zo de ultieme kijkervaring thuis te bieden.

Naast de Q950 heeft Samsung ook de Q900TS en Q800T aangekondigd, waardoor het portfolio QLED 8K-tv's is uitgebreid. De schermen zijn verkrijgbaar in 55 tot 98 inch, om ervoor te zorgen dat er nu een 8K-tv is voor elke behoefte van de consument. De QLED 4K-tv's van Samsung blijven een belangrijk onderdeel van het totale tv-portfolio van Samsung. In 2020 zien we Samsungs sterkste QLED 4K-line-up tot nu toe, met de Q60T-, Q70T-, Q80T-, Q90T- en Q95T-modellen nu verkrijgbaar in maten van 43 tot 85 inch.

‘Onze line-up voor tv- en audioapparatuur in 2020 is onze sterkste, slimste en meest meeslepende tot nu toe. We bevinden ons in een nieuw tijdperk van intelligente weergave en daarin zal de vraag naar tv-personalisatie groeien’, aldus Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio bij Samsung Benelux. ‘Wat voor content er ook bekeken wordt en in welke ruimte dat ook is, deze televisies bieden altijd de optimale kijk- én luisterervaring’. Beeld- en geluidskwaliteit vormen de basis van Samsung QLED-tv's, maar wat de line-up van 2020 echt onderscheidt, zijn verbeterde AI-functies voor ‘Smart Screen’. Deze functies – uniek voor Samsung – zorgen ervoor dat de line-up van dit jaar een kijkervaring biedt waardoor consumenten geen compromissen meer hoeven te sluiten:

Samsung televisies: technische innovaties

Quantum Dot AI combineert de 8K-contentprocessor van Samsung met het toonaangevende platform Tizen om alle content op te schalen. Ongeacht de bron of de huidige resolutie kan inhoud nu worden weergegeven door 33 miljoen pixels.

Adaptive Picture analyseert de lichtomstandigheden en de inhoud op het scherm om een perfecte beeldkwaliteit te garanderen, ongeacht of er tv wordt gekeken in een lichte of donkere kamer.

Active Voice Amplifier maakt een einde aan de op een na grootste afleiding van Europese tv-kijkers, namelijk achtergrondgeluiden. Dit systeem herkent deze onderbrekingen automatisch en past de stemhelderheid daarop aan.

Objecting Tracking Sound+ (OTS+) creëert een driedimensionaal geluidseffect door de meerdere luidsprekers aan de bovenkant, zijkant en onderkant van de tv te combineren met een eigen AI-algoritme. OTS+ combineert de audio met de actie op het scherm op perfecte wijze, voor een ultieme kijkervaring.

Q-Symphony is een unieke implementatie met meerdere luidsprekers. Voor het eerst bij de 2020 QLED-tv's blijven de boven- en zijluidsprekers actief bij het aansluiten van een soundbar uit de Samsung Q-serie voor een rijker, voller surroundgeluid.

Samsung televisies: ook aandacht voor geluidskwaliteit

Als onderdeel van Samsungs toewijding om de meeslepende ervaring te garanderen, biedt de nieuwe reeks soundbars een betere integratie tussen tv en audioapparatuur. De line-up van de Europese Q-serie 2020, inclusief Q800T, Q70T en Q60T, is de ultieme synergie met QLED-tv. Door het gebruik van Samsungs Acoustic Beam-technologie en geïntegreerde object-based audio door Dolby Atmos en DTS:X, is de Q-serie in staat om entertainment te ervaren alsof je echt deel uitmaakt van de actie op het scherm.

Optimaal geluid is meer dan alleen een naadloze integratie met een tv. De nieuwe Samsung S-serie (S60T en S40T) biedt krachtige prestaties op zichzelf. De S-serie is stijlvol, slim en past perfect in elke kamer en moeiteloos in elk huis. Het is een soundbar voor muziekliefhebbers en mensen die waarde hechten aan premium design.

Samsung televisies: voorzien van Disney+

De kijkgewoonten thuis veranderen jaar na jaar en consumenten willen naast makkelijk toegang tot hun favoriete content ook nieuwe kijkervaringen ontdekken. Samsung blijft samenwerkingen met toonaangevende contentproviders ontwikkelen en uitbreiden. Disney+ is beschikbaar in Nederland en zal vanaf 24 maart a.s. in heel Europa worden uitgerold en beschikbaar zijn op Samsung-tv’s.

Samsung televisies: spraakbesturing

Samsung-tv’s bieden meerdere opties voor spraakassistenten om consumenten meer keuze te bieden, waaronder Amazon Alexa, Google Assistant en Bixby. Met uitgebreide slimme home- en tv-bedieningsmogelijkheden zullen gebruikers makkelijker toegang hebben tot nieuws, het weer en content waar ze van houden.

Samsung televies: kijkmogelijkheden

Samsung heeft ook nieuwe connectiviteitsfuncties aangekondigd die voldoen aan de behoeften van consumenten die schermen op verschillende manieren gebruiken, waaronderde volgende mogelijkheden.

Multi-View is voor consumenten die vaak ook nog andere apparaten gebruiken terwijl ze tv-kijken. Hiermee kunnen gebruikers hun mobiele apparaat uitbreiden naar een groter scherm, met de flexibiliteit om te kiezen tussen 14 verschillende lay-outopties voor twee vensters.

Tap View maakt het eenvoudiger dan ooit om smartphones op de tv aan te sluiten. Consumenten kunnen nu hun telefoonscherm op de tv bekijken, door simpelweg de twee apparaten elkaar aan te laten raken.Personalisatie naar een hoger niveau met lifestyle-tv’s.

Samsung The Sero, The Serif en The Frame: lifestyle televisies

Samsung kondigt ook de Europese lancering van The Sero aan, een revolutionaire lifestyle-tv. The Sero draait net als een smartphone tussen horizontale en verticale oriëntaties. Consumenten kunnen hun smartphone spiegelen naar het scherm en zo genieten van een verscheidenheid aan content en de overgang tussen de verschillende scherm oriëntaties.

Bovendien is de design-first-tv van Samsung, The Serif, dit jaar verkrijgbaar in 43, 49 en 55-inch modellen en in twee nieuwe kleuren, Cloud White en Cotton Blue. The Serif, samen met The Sero, werden dit jaar erkend voor innovatief productontwerp op de International Forum (iF) Design Awards.

The Frame maakt de line-up van lifestyle-televisies rond. Naast de bestaande schermformaten zijn de 32- en 75-inchmodellen toegevoegd. Met de nieuwe, op AI gebaseerde auto-curate-functie in de Art Store, is de Frame nu in staat om illustraties voor te stellen die aansluiten bij de specifieke smaak van de gebruiker.

Samsung: MicroLed televisies

Op het Samsung Forum vond ook de introductie van de complete line-up aan innovatieve MicroLED-tv’s plaats. De modulaire technologie van de MicroLEDs kent geen grenzen op het gebied van grootte, verhouding, bezel en resolutie. Met afmetingen variërend van 75 tot 292 inch biedt MicroLED een gevoel van ongeëvenaarde onderdompeling tijdens de kijkervaring thuis.


EDITORS' CHOICE