Leema Acoustics investeert in toekomst en koopt SMD-oven

Het Britse audiobedrijf Leema Acoustics investeert in een verhoogde en verbeterde productiviteit door de aanschaf van een geavanceerde SMD-oven die in de Britse fabriek van het bedrijf komt te staan. Hoewel veel elektronicabedrijven hun productie naar het verre oosten verplaatsen, is het kennelijk voor audiobedrijven dus wel degelijk mogelijk om in Europa te produceren. De Heller Industries Model 1707 MK5 gaat volgens Leema niet alleen helpen met het maken van geavanceerde schakelingen, maar gaat tegelijkertijd het productieproces milieuvriendelijker maken.

Leema Acoustics investeert in de toekomst

Het in de plaats Welshpool in Groot-Brittannië gevestigde Leema Acoustics ziet de toekomst zonnig tegemoet. De laatste aankoop door de Britse hififabrikant werd gisteren gepost in een Facebook-bericht, maar nu is de machtige Heller Industries Model 1707 MK5 onthuld.

De machine van Heller, die naar verluidt circa 45.000 Britse ponden heeft gekost, is een zeer geavanceerde oven voor SMD-montage en zou de eerste in zijn soort zijn in het Verenigd Koninkrijk. De investering in deze machine zal volgens Leema de precisie en betrouwbaarheid van de PCB's van het in Wales gevestigde bedrijf verbeteren en is straks een cruciaal element in de productie van de componenten van Leema Acoustics. Bovendien zegt Leema dat het nieuwe apparaat ook vriendelijker zal zijn voor het milieu dankzij de efficiëntie en dus het verminderen van de uitstoot van CO2 door het bedrijf.

De installatie van het Heller Industries Model 1707 MK5 maakt nauwkeurigere ontwerpprofielen mogelijk voor de audiocomponenten van Leema, hetgeen op zijn beurt een betere afwerking en betere eindproducten zou moeten opleveren. Door de aankoop van deze SMD-oven is Leema Acoustics lid geworden een van een kleine groep hifimerken die hun eigen printplaten in Groot-Brittannië produceren. Leema leunde voor zijn inkoop al grotendeels op in het VK gevestigde leveranciers van componenten,. Ook het metaalwerk van het bedrijf komt uit Wales of aangrenzende landen.

We zijn benieuwd om de eerste vruchten van deze nieuwste investering te zien verschijnen.

EDITORS' CHOICE