NIEUWS

xDuoo TA-30: hoofdtelefoonversterker en DAC met buizen en bluetooth


Sinan Kökbugur | 12 februari 2020 | Fotografie Fabrikant

Het Chinese audiobedrijf xDuoo heeft de TA-30 uitgebracht. De TA-30 is een DA-converter en tevens hoofdtelefoonversterker met buizen in de eindtrappen. De xDuoo TA-30 kan ook signaal via bluetooth ontvangen. Oude en nieuwe techniek worden in de TA-30 met elkaar gecombineerd.

xDuoo TA-30: DSD, bluetooth en buizen in één behuizing

De TA-30 van het Chinese xDuoo is een combinatie van oude en nieuwe techniek. Het apparaat bevat een DA-converter met een chip van ESS type EQ9038Q2M en een hoofdtelefoonversterker die 3.000 mWatt produceert bij een impedantie van 32 Ohm. Ook aanwezig in het chassis van de TA-30 is een chip van Qualcomm type CSR8675 voor ontvangst van Bluetooth 5.0, die ondersteuning biedt voor LDAC, aptX, aptX HD, aptX LL, AAC en SBC.

De gebruiker heeft de beschikking over een USB-aansluiting en een optische en een coaxiale aansluiting. Het toestel kan met zijn XMOS XU208 receiver chip tot 32-bit/768 kHz PCM en DSD512 verwerken als het signaal van een computer komt. Als het signaal van een smartphone of tablet komt gaat de vertaling van PCM-muzieksignaal tot 32-bit/384 kHz en DSD tot DSD128. Dat is dus via USB. Het signaal dat via de optische en coaxiale ingang binnenkomt gaat door een AK4118 receiver chip die native 24-bit/192 kHz en DSD 64 ondersteunt.

De TA-30 heeft ook een analoge cinch-ingang en een cinch-uitgang.

Op het front is een monochroom 33 millimeter OLED-display geplaatst. De TA-30 heeft zeven PCM-filters en één DSD-filter aan boord. De gebruiker kan dus kiezen uit verschillende klankkleuren.

Het analoge deel van de xDuoo TA-30 leunt voornamelijk op buizentechniek. Voor gelijkrichting wordt een buis van het type 5Z3P ingezet en het muzieksignaal wordt versterkt door een ECC82, één voor elk kanaal. Volgens xDuoo zijn ondedelen van hoge kwaliteit gebruikt voor de bouw van de TA-30. De ruisvloer ligt lager dan -110 dB. De kanaalscheiding is groter dan 65 dB.

xDuoo TA-30: prijs en leveringsinformatie

De xDuoo TA-30 staat te koop op de website van xDuoo voor een prijs van 710 dollar. Een belangstellende moet rekening houden met invoerrechten en het lokale BTW-tarief. De prijs in Nederland voor een in China besteld product zal dus wel iets hoger uitvallen. Meer weten? Kijk dan op de website van xDuoo.

Voor een klant in de Benelux is het daarom vermoedelijk handiger en goedkoper om de TA-30 van xDuoo te bestellen via de website van het Franse handelsbedrijf Audiophonics. De xDuoo TA-30 kost bij Audiophonics op dit moment 709 euro exclusief verzenkosten.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »