NIEUWSRevox

Revox Studioart S100: soundbar voor home cinema met high-end geluid

Sinan Kökbugur | 06 februari 2020 | Fotografie Fabrikant | Revox

Het Zwitserse audiobedrijf Revox breidt zijn onlangs gelanceerde Studioart-productlijn uit met een soundbar genaamd S100. Volgens Revox onderscheidt de S100 zich van zijn concurrenten omdat niet alleen is gekeken naar home cinema weergave, maar vooral ook naar een goede muziekweergave van een realistische studiokwaliteit.

Revox Studioart S100: voor muziek en home cinema

Terwijl conventionele soundbars volgens het in Zwitserland gevestigde Revox voornamelijk zijn ontworpen om de effecten en geluiden van films of series te versterken, heeft het bedrijf naar eigen zeggen bij de ontwikkeling van de S100 gekozen voor een andere aanpak. De S100 soundbar overtuigt niet alleen als leidend onderdeel van een thuisbioscoopopstelling, maar ook als een onafhankelijke oplossing voor het afspelen van muziek van hoge kwaliteit.

Revox Studioart S100: high-end luidsprekerkast en drivers

In de elegante soundbar worden naar eigen zeggen alleen high-end drivers en ruisarme versterkers gebruikt, die dankzij de gepatenteerde algoritmen een optimaal geluid garanderen. Of het nu gaat om luide rockmuziek, klassieke concerten, imposante filmmuziek of een stille dialoog in een speelfilm, de uitstekende verstaanbaarheid en indrukwekkende geluidskwaliteit maken de Studioart S100 soundbar tot een onmisbare oplossing voor muziek- en filmliefhebbers, aldus Revox.

De afmetingen van de S100 zijn 118 x 1.000 x 145 millimeter (HxBxD) en hij weegt iets meer dan tien kilogram. Een drietal fullrange drivers met een diameter van 70 millimeter nemen links, rechts en center voor hun rekening. Een viertal woofers van 84 millimeter verzorgen de lage tonen. Iedere driver heeft zijn eigen versterker met een vermogen van 30 Watt. Het frequentiebereik loopt volgens Revox van 44 Hz tot 20 kHz op niveau -3 dB.

Revox Studioart S100: allrounder met veel aansluitingen

Met de Studioart S100 soundbar kan muziek worden afgespeeld via RJ-45 LAN, wifi, AirPlay en bluetooth 4.2 met aptX. Naast verschillende HDMI-aansluitingen is er ook een optische en een coaxiale digitale aansluiting en een AUX-aansluiting, zodat de tv, blu-ray-speler, cd-speler of MP3-speler rechtstreeks kan worden aangesloten. Natuurlijk zijn Spotify, Deezer en andere streamingproviders ook beschikbaar met de S100.

Revox Studioart S100: draadloze communicatie met andere luidsprekers

De soundbar communiceert rechtstreeks en draadloos met een optionele Studioart B100 basmodule via Kleernet en kan desgewenst onderdeel worden van een 5.1 surround-systeem met extra luidsprekers uit de Studioart-productlijn; of hij kan worden uitgebreid tot een intelligente multiroom geluidsoplossing via wifi.

De S100 soundbar wordt bediend met een praktische afstandsbediening en een eigen Revox-app (gratis beschikbaar voor iOS of Android) en kan ook gemakkelijk worden bediend zonder een app met behulp van de aanraakbediening rechtstreeks op het glazen oppervlak van het apparaat. De gebruiker heeft vijf presets tot zijn beschikking.

Revox Studioart S100: prijs en beschikbaarheid

De Studioart S100 soundbar zou inmiddels verkrijgbaar moeten zijn bij Revox dealers. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux gezien, maar, ter indicatie, op een Duitstalige website hebben wij een prijs gezien van net geen 1.500 euro.

EDITORS' CHOICE