NIEUWSPurecable

Purecable presenteert Master-serie kabels, te zien op Audio Show Alkmaar

De Nederlandse kabelmaker Purecable presenteert in de bekende nano-lijn onder de naam Master-serie een nieuwe productlijn voor de high-end markt. De nieuwe productlijn omvat de meest hoogwaardige kabels en afwerking. De pluggen en stekkers zijn afkomstig van het Australische ETI-research. Purecable zal de kabels demonstreren aan het publiek op de komende Audio Show in Alkmaar.

Purecable Master-serie: hoogwaardige kabels uit Nederland

De in de Nederlandse plaats Arnhem gevestigde kabelmaker Purecable bouwt hoogwaardige interlinks, luidsprekerkabels en stroomkabels. Het bedrijf heeft onlangs de Master-serie uitgebracht, een productlijn aan de bovenkant van de kabelmarkt.

Alle kabels in de Master-serie zijn vervaardigd van het zeer zuivere PC-Triple C koper. Door tijdens de fabricage een hoge druk toe te passen wordt het koper tot 70 procent van de oorspronkelijke grootte geperst. Hierdoor ontstaat een zeer compacte koperstructuur. Ook bij deze kabels wordt de nanobehandeling toegepast. De natuurlijke olie bindt zich aan zuurstof en bevat microdeeltjes goud en zilver welke elke oneffenheid opvullen. Hierdoor wordt het aantal contactpunten vergroot en de geleiding verbeterd.

De hoogwaardige kabels zijn afgewerkt met pluggen van het Australische ETI-research. Dit zijn pluggen waarbij de signaalgeleiders zijn gefreesd uit één stuk Tellurium koper. Vervolgens worden deze gereinigd, verzilverd (verguld bij de stroomkabels) en cryogeen behandeld. De combinatie van de nanokabels met de ETI pluggen resulteert in een serie welke zich direct in het hoogste segment plaatst.

In de lijn zijn beschikbaar een luidsprekerkabel (spade of banaan), stroomkabel en interlink (RCA of XLR) en hebben de namen speakerMSTR, powerMSTR en linkMSTR gekregen. Alle geleverde kabels worden 72 uur behandeld met een cable burner om zo het maximale resultaat te verkrijgen en de inspeelperiode te verkorten.

De kabels zijn te zien op de aankomende Audio Show Alkmaar waar Purecable samen met Daudio en YN audio een prachtig assortiment ten gehore zal brengen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Purecable.

MERK

EDITORS' CHOICE