NIEUWS

HEDD lanceert HEDDphone met AMT-drivers

De in de Duitse hoofdstad Berlijn gevestigde hoofdtelefoonbouwer HEDD heeft 's werelds eerste full-range hoofdtelefoon met Air Motion Transformer technologie uitgebracht. De nieuwe HEDDphone zal voor het eerst worden gedemonstreerd op de Norddeutsche HiFi-Tage. Air Motion Transformers werken met een gevouwen membraan dat lucht veel sneller kan verplaatsen dan conventionele dynamische of magnetostatische drivers. Een superieure weergavekwaliteit is volgens HEDD het resultaat van de AMT-techniek.

HEDDphone: open over-ear hoofdtelefoon met AMT-drivers uit Berlijn

HEDD staat voor ‚ÄúHeinz Electrodynamic Designs‚ÄĚ. Het bedrijf is vernoemd naar zijn oprichter en meesterbrein Klaus Heinz en is gevestigd in Berlijn. HEDD heeft een bescheiden portfolio van studiomonitoren en heeft nu zijn eerste hoofdtelefoon gelanceerd, 's werelds eerste full-range hoofdtelefoons met Air Motion Transformer-technologie.

Air Motion Transformers werken met een gevouwen membraan dat lucht veel sneller kan verplaatsen dan conventionele dynamische of magnetostatische drivers. De  traditionele zuigerachtige beweging van dynamische en magnetostatische drivers wordt vervangen door een gevouwen diafragma dat vier keer sneller lucht uitblaast en dat is volgens Heinz een doorbraak voor het vastleggen van meer details in een muzikale opname.

Dertig jaar geleden ontwierp HEDD CEO en hoofdingenieur Klaus Heinz de eerste compacte en verkoopbare AMT-tweeter op basis van de originele Air Motion Transformer-uitvinding van Oskar Heil. Sindsdien heeft hij de geluidskwaliteit verbeterd in verschillende fundamentele revisies. De 2019-versie van de AMT is te horen in de innovatieve serie ONE studiomonitorlijn van HEDD.

Onlangs heeft Heinz zich gericht op het ontwikkelen van een volledige reeks Air Motion Transformer om nieuwe wegen te banen voor dit superieure transducerprincipe. Om de volledige hoorbare frequentieband (en verder) weer te geven, heeft de HEDDphone een techniek genaamd VVT (HEDD heeft patent aangevraagd). VVT introduceert een nieuwe diafragma-geometrie die het AMT-principe uitbreidt naar een lineaire fullrange hoofdtelefoondriver met een frequentiebereik van 10 Hz tot 40 kHz. Het vervangt de vaste geometrische structuur van conventionele AMT-drivers omdat de vouwen zowel in breedte als diepte vari√ęren.

De impedantie van de nieuwe HEDDphone is 42 Ohm. Het is met 718 gram geen lichtgewicht maar de hoofdband zou voor een drukverdeling en spreiding van het gewicht moeten zorgen.

HEDDphone: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de hoofdtelefoon in de Benelux geleverd kan worden. De adviesprijs van de HEDDphone is 1.700 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van HEDD.


EDITORS' CHOICE