HiFi Event Audio Artistiek: Chord en Paradigm

Redactie Hifi.nl | 14 februari 2020 | Fotografie Fabrikant

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari ben je van harte welkom bij Audio Artistiek voor een tweedaags hifi-event dat in het teken staat van Chord Electronics en Paradigm. 

Bij Chord Electronics, bekend van zijn uitstekende d/a converters en de recent geïntroduceerde Ultima versterkers, gaan de schijnwerpers bij Audio Audio Artistiek onder meer op de DAVE, de meest geavanceerde DAC van het merk. "Het beschikt over de allerbeste conversietechnologie die beschikbaar is, met behulp van eigen technieken die nog nooit eerder zijn toegepast, waardoor DAVE de meest geavanceerde DAC en voorversterker ter wereld is. DAVE staat voor ‘Digitaal naar Analoog Veritas in Extremis’, een bijnaam die het product het beste omschrijft; een apparaat dat zo geavanceerd is en met zo weinig compromissen, dat het uiterst waarheidsgetrouw is in het extreme - een standaard die alle andere DAC's op de markt eenvoudigweg niet kunnen evenaren."

De DAC, die ook een hoofdtelefoonversterker en digitale voorversterker is, vertegenwoordigd twintig jaar onderzoek, ontwikkeling en geavanceerde engineering van Chord in één apparaat. De kern is een nieuwe versie van de geavanceerde Spartan 6 Field Programmable Gate Array (FPGA) met 1.000x de verwerkingskracht van de traditionele in massa geproduceerde DAC chips. De FPGA van DAVE is geladen met meer dan een miljoen code regels om complexe timingproblemen direct, snel en nauwkeurig aan te pakken. Vergelijkbare technieken -maar dan wat eenvoudiger- vind je ook in de andere dac's van Chord Electronics.

Paradigm Persona

De elektronica en diverse versterkers van Chord mogen hun kunsten vertonen op luidsprekers van het Canadese Paradigm, en dan specifiek de nieuwe Persona-modellen met een beryllium tweeter én beryllium midrange unit. "Juist de toepassing van beryllium in deze units maakt deze luidsprekerserie zo bijzonder. Dit materiaal is lichter dan diamant en aluminium. Daarnaast is het voor een dergelijk licht materiaal ongelooflijk stijf. Het is zelfs zo licht dat het niet naar beneden valt, maar dwarrelt net zoals een blad van de boom. Kortom uitermate geschikt voor de weergave van de meest subtiele details in de muziek."

Paradigm is de enige luidsprekerfabrikant die ook Beryllium toepast in de luidsprekerunit voor het middengebied, uniek in deze prijsklasse. De Perforated Phase-Aligning (PPA) Tweeter Lens en Finite Element Analysis (FEA) optimized pole piece assembly maken het helemaal af. "Het zorgt voor een superieure respons, een ongekende transparantie en een duidelijk mindere hoorbare kleuring in de weergave."

Zelf beleven? Je bent van harte welkom bij Audio Artistiek op vrijdagavond 14 februari van 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 15 februari van 10.00 tot 16.00 uur. Voor koffie en versnaperingen wordt gezorgd.

Audio Artistiek: Luisterruimte 1

Chord Dave dac/voorversterker
Chord Ultima 2 eindversterker
Paradigm Persona 3 F luidsprekers

Audio Artistiek: Luisterruimte 2

Chord Hugo TT 2 dac/voorversterker
Chord T Toby eindversterker
Paradigm Persona B monitor luidsprekers


EDITORS' CHOICE