NIEUWSBender Hifi

Optreden John van der Veer bij Bender Hifi ism Yamaha 5000


Redactie Hifi.nl | 30 januari 2020

Op vrijdag 31 januari aanstaande verzorgt gitarist John van der Veer een optreden bij Bender Hifi in Arnhem. Het evenement, een concert annex clinic, is in samenwerking met Yamaha. Tijdens het optreden geeft John toelichting over de composities, de acht gitaren die hij bespeelt en, samen met het team van Bender, demonstraties van de high-end Yamaha 5000-serie.

John zal uiteenlopende muziek spelen, van Bach tot Beatles, en aanvullen met zijn eigen composities. Daarnaast zullen er regelmatig luistersessies zijn met de Yamaha 5000-serie, om de aanwezigen te laten ervaren hoe dicht deze high-end serie de geluidskwaliteit van het live-gitaarspel benadert. Van de acht gitaren die de muzikant meebrengt, zijn er maar liefst vier speciaal voor hem vervaardigd door de Nederlandse gitaarbouwer Menno Bos. Voor de gitaristen onder u is het interessant om te melden dat Menno Bos ook aanwezig zal zijn.

Wilt u dit evenement bijwonen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden via harald@benderhifi.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reageer dus snel om een plekje te reserveren. Wij ontvangen u na reservering graag op vrijdag 31 januari vanaf 19.30 uur bij Bender Hifi aan de Steenstraat 54 in Arnhem.     

Over John van der Veer

De Nederlandse componist, gitarist en musicoloog John van der Veer heeft in Utrecht gitaar en muziekwetenschappen gestudeerd. Al sinds zijn studententijd heeft van der Veer zich gericht op uiteenlopende muziekstijlen; van klassiek en jazz tot popmuziek. Vervolgens heeft hij als uitvoerend musicus over de gehele wereld opgetreden in ensembles en als solomuzikant. John van der Veer is internationaal bekend geworden met ‘The Ark’, een album met composities voor vijf akoestische gitaren, uitgebracht door NAIM. Tegenwoordig schrijft hij vooral muziek voor theater, film, televisie en documentaires. Zo heeft hij voor ‘Amsterdam Wildlife’, de film over wilde dieren in en rond de hoofdstad, van Merel Westrik, de muziek gecomponeerd en ingespeeld. Daarnaast is John van der Veer recensent en eindredacteur van HVT.

EDITORS' CHOICE