NIEUWSBose

Bose sluit al zijn winkels in Noord-Amerika, Europa, Japan en Australië

Sinan Kökbugur | 16 januari 2020 | Fotografie Fabrikant | Bose

Het Amerikaanse audiobedrijf Bose is van plan om al zijn winkels in Noord-Amerika, Europa, Japan en Australië te sluiten. Het bedrijf kondigde het besluit gisteren aan en wijst daarbij op het feit dat de koptelefoons, luidsprekers en andere producten “steeds meer via e-commerce worden gekocht”. Naar verwachting zullen honderden medewerkers hierdoor worden ontslagen.

Bose verschuift verkoop van fysieke winkels naar e-commerce

Het in de VS in Framingham Massachusettts gevestigde audiobedrijf Bose opende zijn eerste fysieke winkel in 1993 en heeft momenteel locaties in veel winkelcentra verspreid over de VS. De winkels worden gebruikt om de productlijn van het bedrijf te presenteren, die de afgelopen jaren naast de luidsprekers van het bedrijf verder is gegaan met de kenmerkende noise-cancelling hoofdtelefoons van het merk, alsmede slimme luidsprekers en zonnebrillen die ook als in-ear hoofdtelefoons fungeren. Er zijn vaak vergelijkbare demonstraties bij retailers als Best Buy, hoewel Bose in die omgeving veel concurrentie heeft om zich zorgen over te maken.

Door het sluiten van de fysieke winkels zullen een groot aantal medewerkers hun baan verliezen. Het niet-beursgenoteerde bedrijf onthult niet precies hoeveel werknemers worden getroffen door de beslissing om zich terug te trekken uit de fysieke detailhandel.

“Oorspronkelijk gaven onze winkels mensen de mogelijkheid om home-entertainmentsystemen met meerdere componenten, cd's en dvd's te ervaren, te testen en met ons te praten,” aldus Colette Burke, vice-president wereldwijde verkoop van Bose. “Destijds was het een radicaal en goed idee. We hebben ons destijds gericht op wat onze klanten nodig hadden en waar ze het nodig hadden. Nu doen we hetzelfde,” voegt Burke eraan toe.

Bose beëindigt zijn aanwezigheid in de detailhandel in Noord-Amerika, Europa, Japan en Australië in de komende maanden. Dat komt neer op sluiting van in totaal 119 winkels, aldus een woordvoerder. “In andere delen van de wereld blijven Bose-winkels open, waaronder ongeveer 130 winkels in China en de Verenigde Arabische Emiraten en winkels in India, Zuidoost-Azië en Zuid-Korea.

Bose zegt dat het outplacementhulp zal bieden aan werknemers die zullen worden ontslagen.


EDITORS' CHOICE