NIEUWSAccuphase

Accuphase E-380: geïntegreerde versterker met hoger uitgangsvermogen

Het Japanse audiobedrijf Accuphase heeft een nieuwe geïntegreerde versterker gelanceerd. De Accuphase E-380 haalt twintig procent meer uitgangsvermogen vergeleken met voorganger E-370 dankzij een verdere upgrade van het vermogensversterkingsniveau en de voeding. Accuphase’s verfijnde AAVA-volumeregeling maakt muziekgenot op elk niveau mogelijk zonder verslechtering van de signaalkwaliteit.

Accuphase E-380: stereoversterker

Eindversterkers gebouwd volgens het instrumentatieversterkerprincipe geven volgens het Japanse Accuphase de beste S/R-verhouding. Lage interne impedantie van het uitgangscircuit maakt een dempingsfactor van 500 mogelijk (bij acht Ohm), zodat het geluidspotentieel van elke luidspreker volledig kan worden benut. Dankzij dit ervaren luisteraars muziekweergave met de hoogste transparantie en dynamiek, aldus Accuphase.

Accuphase E-380: AAVA-volumeregeling

AAVA is een baanbrekende analoge technologie voor volumeregeling die geen potentiometer in het signaalpad vereist. Dit wordt bereikt door een combinatie van 16 stroom-/spanningsomzetters met verschillende versterkingsfactoren. Omdat het muzieksignaal niet wordt verzwakt met een roterende potentiometer, zoals het geval is met conventionele versterkers, is de optimale S/R-verhouding en minimale vervorming over het gehele instellingsbereik gewaarborgd. Verlies van kwaliteit en impedantie schommelingen, die onvermijdelijk waren met conventionele circuits, behoren tot het verleden.

Accuphase E-380: specificaties en functies

De nieuwe in klasse AB werkende E-380 van Accuphase kan 120 Watt per kanaal leveren bij een impedantie van acht Ohm. Bij vier Ohm is dat 180 Watt. Het frequentiebereik loopt van 3 Hz tot 150 kHz op niveau van -3 dB. Alle signaalpaden zijn zo kort mogelijk gehouden.

De gebruiker heeft de beschikking over een vijftal cinch-lijningangen en een tweetal XLR-ingangen. Niet alleen de volumeregeling maar ook de balansregeling werkt volgens AAVA. De E-380 heeft een luidsprekerbeschermingscircuit met kortsluitingdetectie, beveiligingscircuits voorzien van MOS-FET’s en twee paar grootformaat luidsprekeraansluitingen. Voorversterker en eindversterker kunnen onafhankelijk worden gebruikt en de voorversterkeruitgang maakt dus ook bi-amping mogelijk. De afzonderlijke hoofdtelefoonversterker is geoptimaliseerd voor de beste geluidskwaliteit.

De E-380 biedt ruimte voor twee uitbreidingskaarten. De gebruiker kan de twee plaatsen gebruiken voor toevoeging van een DA-converter of een phono-voorversterker.

Accuphase E-380: prijs en leveringsinformatie

De Accuphase E-380 is verkrijgbaar bij geautoriseerde vakhandelaren. Helaas geeft de fabrikant geen informatie over de prijs.


MERK

EDITORS' CHOICE