NIEUWSSennheiser

Sennheiser presenteert nieuwe producten op CES in Las Vegas

De Duitse hoofdtelefoonbouwer Sennheiser heeft de CES in Las Vegas (van 7 januari t/m 10 januari) aangegrepen om nieuwe producten te lanceren. De nieuwe HD 450BT en HD 350BT zijn draadloze over-ear hoofdtelefoons en de CX 350BT en CX 150BT zijn draadloze in-ear modellen. Sennheiser heeft ook een samenwerking met Continental aangekondigd die betrekking heeft op het bouwen van een Ambeo geluidssyteem voor in de auto.

Sennheiser HD 450BT en HD 350BT: draadloze over-ear hoofdtelefoons

Sennheiser presenteert op CES 2020 in Las Vegas (van 7 t/m 10 januari) zijn nieuwe HD 450BT en HD 350BT Bluetooth hoofdtelefoons. De nieuwe hoofdtelefoons bouwen voort op hun populaire voorgangers, de HD 4.40BT en HD 4.50BTNC, en bieden een winnende combinatie van hoogwaardige audio, draadloze bewegingsvrijheid, dertig uur batterijduur en directe toegang tot spraakassistenten. De HD 450BT beschikt ook over actieve ruisonderdrukking, dus hoe lawaaiig de omgeving ook is, je ondergaat ongestoord een geweldige geluidservaring.

De nieuwe Sennheiser wireless hoofdtelefoons met gesloten achterzijde zijn ontworpen voor een indrukwekkende audiobeleving met diepe, dynamische bassen. Ze zijn uitgerust met de nieuwste draadloze technologieën, zoals ondersteuning voor Bluetooth 5.0 en hoogwaardige draadloze codecs als AAC, AptX en AptX Low Latency voor perfecte synchronisatie met video. “Onze nieuwe HD 350BT en HD 450BT hoofdtelefoons zijn bedoeld voor mensen die een geweldige draadloze geluidsweergave willen ervaren”, zegt Jermo Köhnke, Product Manager bij Sennheiser. De actieve ruisonderdrukking van de HD 450BT zorgt ook in lawaaiige omgevingen voor ongestoord luisterplezier. Tevens is het mogelijk om de HD 450BT via een kabel aan te sluiten.

De nieuwe HD 350BT en HD 450BT hoofdtelefoons laten zich met de equalizer-functie van de Sennheiser Smart Control-app soepel instellen naar persoonlijke voorkeuren. De app biedt ook een podcast-modus die de weergave van podcasts, luisterboeken en andere gesproken content optimaliseert. Verder biedt de app toegang tot batterijstatus, een handige gebruiksinstructie en firmware-updates. De HD 450BT en HD 350BT zijn ideale reisgenoten met hun indrukwekkende dertig uur batterijduur en snelle laadfunctie via USB-C. Het compacte, inklapbare design biedt de perfecte combinatie van minimalistische vormgeving, ergonomisch comfort en meeneemgemak.

De HD 450BT en HD 350BT zijn leverbaar in het zwart en wit. Naast hun strakke design en hoge draagcomfort zijn ze ideaal voor probleemloos dagelijks gebruik. Een speciale spraakhulpknop biedt directe toegang tot Siri of Google Assistant, terwijl de handige knoppen op de oorschelpen soepele controle bieden over muziekweergave en gespreksoproepen.

De nieuwe HD 350BT is vanaf medio januari leverbaar voor 99 euro, terwijl de HD 450BT medio februari beschikbaar komt met een adviesprijs van 179 euro.

Sennheiser CX 350 BT en CX 150 BT: draadloze in-ear hoofdtelefoons

Het leven gaat snel, maar met de nieuwe CX 350BT en CX 150BT in-ears van Sennheiser hou je het tempo makkelijk bij. De nieuwe in-ears draadloze modellen, die op CES 2020 in Las Vegas worden gepresenteerd, zijn jouw ideale maatjes om onderweg van je muziek te genieten. Met de welbekende geluidskwaliteit van Sennheiser, tien uur batterijduur en comfortabele pasvorm zijn de CX 350BT en CX 150BT ideaal om altijd en overal naar je muziek te luisteren. Bovendien beschikt de CX 350BT over een eigen spraakhulpknop, voor snelle toegang tot Siri of Google Assistant.

Als het op luisterplezier aankomt scoren de nieuwe wireless in-ears van Sennheiser hoog: ondersteuning voor de SBC- en AAC-codecs garanderen een hoogwaardige audio-ervaring, en de 350BT ondersteunt ook AptX en AptX Low Latency. Op compatibele apparaten zorgt AptX Low Latency ervoor dat het geluid perfect synchroon loopt met de beelden op het scherm – onmisbaar wanneer je naar films kijkt of games speelt. De CX 350BT en CX 150BT ondersteunen ook Bluetooth 5.0 voor snelle en betrouwbare connectiviteit en kunnen dankzij multi-pairing met twee apparaten tegelijk worden gekoppeld.

Hoe hectisch het leven ook is, de CX 350BT en CX 150BT houden het vol, dankzij een batterijduur van tien uur en de snelle USB-C oplaadtechniek. De elegante, compacte vormgeving verzekert zowel draaggemak als duurzaamheid. En de eartips, in vier formaten meegeleverd, zorgen voor een perfecte, stabiele pasvorm en uitstekende afscherming van omgevingslawaai. Beide modellen komen in zwarte en witte kleurvarianten uit.

De makkelijk hanteerbare afstandsbediening maakt het eenvoudig om muziek te regelen en telefoontjes op te nemen. De CX 350BT biedt bovendien een speciale spraakhulpknop voor directe interactie met Siri of Google Assistant, plus diverse andere slimme functies. Met de intuĂŻtieve equalizer van de Sennheiser Smart Control-app kun je de geluidservaring nauwkeurig afstemmen op je eigen voorkeuren. De app biedt ook firmware-updates en een podcast-modus om spraakweergave te optimaliseren.

De CX 150BT is vanaf nu beschikbaar in zwarte uitvoering en heeft een adviesprijs van 69 euro. In februari komt de witte variant uit. De CX 350BT in-ears kosten 99 euro en is vanaf februari 2020 leverbaar, in zwart en wit.

Continental en Sennheiser luiden nieuwe fase voor car-audio in

Technologiebedrijf Continental en audiospecialist Sennheiser presenteren een speakerloos audiosysteem voor auto-interieurs. Het unieke systeem vult het interieur van het voertuig met een levensechte geluidservaring. De beide partners integreren de gepatenteerde AMBEO 3D-audiotechnologie van Sennheiser met het Ac2ated Sound-systeem van Continental. Het innovatieve concept van Continental laat de conventionele luidsprekertechnologie volledig achter zich en benut aanwezige materiaaloppervlakken in het interieur om geluid te genereren.

In combinatie met de AMBEO Mobility van Sennheiser, realiseert het concept een adembenemende 3D-geluidsweergave die de inzittenden in een ongelofelijk levendig en gedetailleerd geluidslandschap hult, zodat ze volop van hun car-audio kunnen genieten. Vergeleken met conventionele geluidssystemen bespaart Ac2ated Sound tot 90 procent op gewicht en ruimtegebruik. Dit betekent dat het systeem niet alleen de hoogste geluidskwaliteit levert, maar ook ideaal is voor elektrische auto’s, waarin gewichts- en ruimtebesparing van groot belang zijn.

Continental en Sennheiser: het voertuig als instrument

Geïnspireerd door de akoestiek van klassieke snaarinstrumenten, waarbij de klankkast als resonantiekamer fungeert, laten speciaal ontwikkelde actuatoren specifieke oppervlakken in het interieur vibreren. Dit resulteert in een uiterst natuurlijke geluidsbeleving voor de inzittenden, die het gevoel hebben dat ze in een rijdende concertzaal zitten. Verder biedt de oplossing in vergelijking met conventionele audiosystemen een veel lager gewicht en een aanzienlijk kleiner kastvolume. Ter vergelijking: met de diverse componenten weegt een conventioneel car-audiosysteem doorgaans zo’n veertig kilo. Door reeds bestaande oppervlakken te gebruiken, is Ac2ated Sound duidelijk efficiënter in het besparen van ruimte. Het bereikt een reductie tussen 75 en 90 procent in tegenstelling tot bestaande conventionele systemen op de markt.

Tegelijk biedt de onzichtbare audiotechnologie de auto-ontwerpers en fabrikanten de vrijheid om meer met het interieur van de auto te doen, omdat ze geen kostbare ruimte hoeven te reserveren voor luidsprekeropeningen. Met Ac2ated Sound worden tal van componenten overbodig omdat de oppervlakken van het voertuig exact vibreren als luidsprekermembranen. Actuatoren brengen onderdelen zoals de bekleding van de A-stijl, deurbekleding, de hemelbekleding en de hoedenplank in trilling, waarbij ze geluid genereren binnen verschillende frequentiebereiken. Continental en Sennheiser presenteren hun futuristische audiosysteem in een besloten ruimte op CES 2020, waar bezoekers kunnen ervaren hoe het systeem de uitdagingen van de nieuwe voertuiggeneraties aangaat met gewichts- en ruimtebesparing, zonder concessies aan geluidskwaliteit.


EDITORS' CHOICE