NIEUWSAudia Flight

Audia Flight FL CD Three S: cd-speler, optioneel te voorzien van digitale ingangen

Het Italiaanse audiobedrijf Audia Flight heeft de FL CD Three S gelanceerd, een hoogwaardige cd-speler die optioneel voorzien kan worden van digitale ingangen. De aluminium frontplaat is 10 millimeter dik. Het display heeft de vorm van een brede glimlach. Dat is toch om blij van te worden?

Audia Flight FL CD Three S: hoogwaardige cd-speler

Het in 1996 opgerichte en in Italië gevestigde Audia Flight bouwt versterkers en cd-spelers. Audia Flight heeft de FL CD Three S gelanceerd, een gloednieuwe cd-speler die volgens de fabrikant zowel mechanisch als elektronisch van hoog niveau is. Beginnend met zijn elegante Italiaanse buitenkant, heeft de FL CD Three S een solide behuizing met een tien millimeter dik aluminium voorpaneel. Bij de levering hoort ook een compacte, ergonomische afstandsbediening gemaakt van massief aluminium. Een groot, blauw OLED-scherm geeft de gebruiker de nodige informatie. En dat in de vorm van een grote glimlach.

Het apparaat maakt gebruik van een loopwerk van Oostenrijkse fabrikant StreamUnlimited dat is geoptimaliserd voor single speed playback. De 32-bit DAC's zijn afkomstig van het Japanse AKM en zijn van het type AKM4493EQ met “velvet sound” -technologie (één per kanaal). Daarnaast biedt Audia Flight de keuze uit maar liefst zes digitale filters en één daarvan is een gemoderniseerde versie van het legendarische Audia Flight-filter in de originele Flight CD1.

Audia Flight gebruikt twee aparte ringkerntransformatoren voor de analoge (58VA) en digitale (36VA) circuits. In tegenstelling tot bij de meeste fabrikanten wordt het analoge uitgangsgedeelte van de DAC's ook gevoed door de analoge voeding.

De outputsectie is, geheel in de stijl van Audia Flight, klasse A discrete huidige feedback-technologie en natuurlijk is de eenheid volledig gebalanceerd, dus zowel gebalanceerde als ongebalanceerde analoge outputs zijn beschikbaar. Er is ook een coaxiale digitale uitgang beschikbaar.

Audia Flight FL CD Three S: optioneel te voorzien van digitale ingangen

Als optie is een DAC-module in de vorm van een insteekkaart te plaatsen met daarop vijf digitale ingangen (2x optisch, 1x AES/EBU, 1x coaxiaal, 1x USB) beschikbaar die bij levering of op een later tijdstip eenvoudig kan worden ingebouwd.

De USB-ingang maakt tot 32-bit/384 kHz PCM en DSD 512 mogelijk en maakt het apparaat dus toekomstbestendig als een zelfstandige DA-converter. Alle digitale ingangen zijn geïsoleerd om ruis van de digitale bronnen te voorkomen. Alle digitale ingangen zijn optioneel upsampled tot 32-bit/768 kHz.

Het frequentiebereik van de Audia Flight FL CD Three S loopt van 0,5 Hz tot 20 kHz (± 0,1 dB). Het dynamisch bereik is 126 dB. De vervorming ligt volgens Audia Flight onder een waarde van 0,01 procent.

Audia Flight FL CD Three S: prijs en leveringsinformatie

De Audia Flight FL CD Three S is leverbaar in zwarte of zilverkleurige uitvoering. We hebben nog geen prijsinformatie voor Nederland, maar - ter indicatie - op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 2.700 euro. De insteekkaart met digitale ingangen kost 360 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE