NIEUWS

Hi On Line Radio toegevoegd aan preselectie van Roon

Sinan Kökbugur | 10 december 2019 | Fotografie Fabrikant

Het Nederlandse Hi On Line Radio is na de laatste update van Roon stream software toegevoegd aan de preselectie. Veel fabrikanten van netwerkspelers maken gebruik van Roon software. Hi On line Radio behoort nu naar eigen zeggen tot de wereldtop.

Hi On Line Radio: internetradio met hoge geluidskwaliteit

Hi On line Radio is in april 2011 opgericht door Nederlander Paul Hattink. “Ik was van mening dat hoe hoger de bitrate is, hoe beter de geluidskwaliteit. Vandaar dit internet radiostation. De eerst uitzending vond in april 2011 plaats. Een Revox tapedeck streamde rechtstreeks het internet in. Opnames die met twee microfoons waren opgenomen werden gestreamd. Een daverend succes.”

Intussen is Hi On line Radio uitgegroeid tot acht streams in 320 kbps en één in FLAC-formaat. Wereldwijd zijn er maar 25 internet radiostations die in FLAC uitzenden. Intussen heeft Hi On line Radio op jaarbasis 250.000 luisteraars. Hi On Line Radio kan in 195 landen worden beluisterd.

Het idee achter dit radiostation is de consument en winkels en de hifibranche een station te bieden met een zo hoog mogelijke bitrate, zodat het streamen een genot is. Alles is geheel gratis.

Aurender, bouwer van hoogwaardige netwerkspelers, heeft deze zender in de preselectie gezet en nu heeft Roon Labs de zender aan de Roon software toegevoegd. “Een kroon op mijn werk,” aldus Paul Hattink. Dit laatste betekent een spectaculaire groei van de luisteraars.

Verder rest nog te vermelden dat dit radiostation een eigen app heeft die gratis kan worden gedownload en gebruikt. De app is intussen ongeveer 10.000 keer gedownload.


EDITORS' CHOICE