NIEUWSSME

SME stopt verkoop en levering OEM-toonarmen en losse toonarmen

Het Engelse bedrijf SME ontwikkelt en bouwt sinds 1959 toonarmen voor draaitafels. Het bedrijf monteert de toonarmen op zijn eigen draaitafels, maar levert de toonarmen ook aan andere draaitafelfabrikanten. De toonarmen van SME zijn ook los te koop, althans waren los te koop. SME heeft laten weten per direct de verkoop van losse toonarmen en de levering aan andere fabrikanten te staken. SME bouwt ook complete draaitafels en zegt zich te willen concentreren op de verdere ontwikkeling van zijn portfolio aan draaitafels.

SME toonarmen niet meer los te koop

Het Engelse bedrijf SME is al jaren een specialist voor platenspelers en toonarmen. Bovenal genieten de toonarmen van SME een hoge populariteit, enerzijds bij vinylliefhebbers die hun draaitafels uitrusten met een arm van SME, maar ook bij veel fabrikanten van platenspelers die op hun beurt hun apparaten voorzien van een toonarm van SME. Het bedrijf ontwikkelt en produceert sinds 1959 toonarmen, dus het is geen wonder dat SME de afgelopen decennia een onberispelijke internationale reputatie heeft opgebouwd.

Maar dat is bijna afgelopen, zoals Stuart McNeilis, CEO van SME Limited aankondigt in een verklaring op de website van het bedrijf.

“SME wil de verkoop aan consumenten en OEM-activiteiten met onmiddellijke ingang verlaten en de focus op de kern van complete draaitafels inclusief toonarm leggen. De beslissing om de losse verkoop en de OEM-verkoop te stoppen werd naar eigen zeggen niet lichtvaardig genomen. De groei van onze draaitafelactiviteiten en onze toewijding aan hogere productieniveaus betekent dat we niet beide stromen kunnen voortzetten,” aldus Stuart McNeilis, CEO van SME.

Alle OEM-activiteiten worden met onmiddellijke ingang gestopt en er wordt dus niet meer aan industriële partners geleverd. Ook de detailhandel wordt aangepast en consumenten kunnen geen losse arm van SME meer kopen.

“SME heeft sinds 1959 toonarmen ontworpen, gebouwd en vervaardigd voor detailhandel en OEM-verkoop en heeft internationale erkenning gekregen als de bouwer van de beste pick-uparmen ter wereld. Deze traditie van de productie van toonarmen wordt voortgezet met de productie van onze veelgeprezen toonarmen om te koppelen aan ons uitgebreide assortiment hoogwaardige draaitafels dat SME in 2020 wil uitbreiden,” voegt Stuart McNeilis er aan toe. Vanaf heden zullen de toonarmen van SME dus uitsluitend gemonteerd worden op de eigen draaitafels van het bedrijf.

SME accepteert vanaf vandaag geen nieuwe bestellingen meer voor individuele toonarmen. Alle reeds lopende orders worden nog uitgeleverd. Voorts worden alle garantieverplichtingen nagekomen en klanten kunnen ook terecht voor reserveonderdelen van in het verleden geleverde armen.

EDITORS' CHOICE